Bifidobacterium lactis BI-04

Date generale

Bifidobacteriile sunt un grup de bacterii care se gasesc, in mod normal, in intestine si care cuprind mai multe specii: Bifidobacterium lactis, B. Breve, B. Infantis, Bacterium Longum.

Bifidobacterium lactis (B. lactis), cunoscuta si sub denumirea de Bifidobacterium animalis sau Streptococcus lactis, este o bacterie saprofita, tranzitorie.
B. lactis populeaza, intr-un numar mare, intestinul subtire si colonul. In general, scopul lor este acela de a reduce pierderile de vitamine si minerale, precum si de a imbunatati absorbtia.
B. lactis se gaseste in laptele vegetal si este utilizata ca mediu de cultura pentru obtinerea branzei si a untului de origine animala.
B. lactis BI-4 este o subspecie de bacterie probiotica anaeroba, gram-pozitiva implicata in procese imune, in reglarea functiei intestinale si in ameliorarea efectelor antibioterapiei.

Directii de recomandare

Studiile stiintifice au dovedit ca B. lactis creste imunitatea, contribuie la incetinirea procesului de multiplicare a tumorilor, imbunatateste digestia si poate reduce nivelul de colesterol.

La nivel digestiv, B. lactis contribuie la:

- imbunatatirea confortului de la acest nivel;

- scaderea permeabilitatii intestinale;
- scaderea intolerantei la lactoza;
- normalizarea motilitatii, inclusiv a traseului bolului alimentar;
- scaderea intensitatii simptomelor sindromului de intestin iritabil;
- reducerea episoadelor de constipatie;
- diminuarea si recuperea in caz de diaree.

La nivelul mucoasei bucale, B. lactis contribuie la reducerea formarii placii bacteriene si a cariilor dentare.

B. lactis ajuta la imbunatatirea imunitatii, reducand frecventa si severitatea afectiunilor respiratorii, inclusiv ale racelii si ale gripei, incidenta si severitatea infectiei cu Helicobacter pylori, si imbunatateste raspunsul imun postvaccinare.

Preparate farmaceutice

B. lactis se gaseste in diverse suplimente alimentare, alaturi de alte bacterii probiotice, care se prezinta sub forma de capsule, pulberi, solutii buvabile.

Interactiuni si reactii adverse

In general, produsele ce contin B. lactis sunt bine tolerate de catre copii si adulti, insa in cazul anumitor persoane pot aparea reactii adverse la nivel intestinal, precum diaree si balonare.

Intrucat nu sunt suficiente studii despre siguranta administrarii acestei bacterii probiotice in timpul sarcinii, este indicat sa se evite utilizarea ei in aceasta perioada.

Referinte:

http://probiotics.org/bifidobacterium-lactis/

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-891/bifidobacteria

Produse ce contin Bifidobacterium lactis BI-04

  • flacon cu 71 g pu...
    Pret obisnuit
    150,00 lei
  • flacon din materi...
    Pret obisnuit
    315,00 lei