📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Astragalus

Date generale

Astragalus este o specie de planta originara din Asia, folosita in medicina chineza de secole, fiind recunoscuta pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar. A fost numita de catre chinezi Huang Qi = „conducatorul galben”, cu referire la culoarea radacinii si la superioritatea plantei.

Directii de recomandare

Adaptogen: astragalus are rol in reglarea echilibrului fizic si emotional, ajutand organismul in combaterea factorilor externi nocivi.

Rol in imunitate: astragalus contribuie la stimularea imunitatii, prin cresterea nivelului de celule imunitare ce lupta cu agentii patogeni. Acestia sunt macrofagele (care circula „consumand agenti microbieni”) si celulele natural-killer (care ataca virusuri si celule canceroase). De asemenea, contribuie la cresterea nivelului de anticorpi ai organismului si la stimularea producerii de interferon (puternic agent antiviral).

Prevenirea racelilor: in medicina traditionala chineza, planta este utilizata in prevenirea racelilor si a infectiilor ce afecteaza caile respiratorii superioare.

Afectiuni cardiace: studiile indica actiunea saponinelor din radacina de astragalus in imbunatatirea simptomelor din boala cardiaca ischemica, angina pectorala, creste activitatea pompei de sodiu si previne infundarea arterei coronare.

Diabet: extractele polizaharidice din astragalus au capacitatea de a reduce toxicitatea glucozei prin stimularea AMP-protein-kinazei activate.

Chimioterapie: studiile demonstreaza capacitatea plantei de a ameliora efectele secundare ale chimioterapiei (greata, stare de voma, oboseala).

Preparate farmaceutice

Astragalus se gaseste sub diverse forme, majoritatea fiind extracte din radacina, considerata cea mai importanta parte a sa. Aceste forme sunt: pudra de radacina uscata, extracte lichide sau tincturi, infuzii sau decocturi, capsule, tablete, unguente.

Sub forma de unguent, procentul de astragalus nu trebuie sa depaseasca 10% si poate fi aplicat pe rani, pentru a grabi vindecarea si a preveni infectiile.

Uleiul de astragalus este folosit atat in terapie, cat si in produsele cosmetice, datorita unor compusi precum: polizaharide, saponine, minerale, compusi organici, aminoacizi, flavonoizi.

Interactiuni si reactii adverse

Astragalus este considerata sigura si poate fi administrata pentru sustinerea sistemului imunitar pe termen lung.

Este contraindicata administrarea in boli autoimune, deoarece astragalus poate activa sistemul imunitar.

Interactioneaza cu: ciclofosfamide (poate scadea eficacitatea acestuia), litiu (asocierea poate genera o acumulare de litiu cu aparitia de serioase reactii adverse), imunosupresoare.

Nu se recomanda utilizarea in sarcina si alaptare.

Referinte:
Astragalus, http://www.webmd.com/
Astragalus: Boosting Your Immune System the Natural Way, https://articles.mercola.com
How astragalus benefits people with cancer and low immunity, http://www.naturalnews.com/045002_astragalus_cancer_immune_system.html

Produse ce contin Astragalus

 • 60 tablete ActivTab™
  Pret obisnuit
  120,00 lei
 • 20 fiole a 20ml
  Pret obisnuit
  1.802,00 lei
 • 100 capsule veget...
  Pret obisnuit
  74,00 lei