Varsta este doar un numar. Chiar si pentru piele?

Varsta este doar un numar. Chiar si pentru piele?

Se spune adesea ca varsta este doar un numar si ca anii pe care ii aratam depind foarte mult de modalitatea in care gandim, de obiceiurile noastre si de alegerile pe care le facem in fiecare zi. Poate fi varsta doar un numar si pentru tenul nostru? Care sunt factorii care cauzeaza imbatranirea tenului, impotriva carora trebuie sa luptam, si cum ne mentinem tineretea pielii cat mai mult timp?

Pielea isi schimba aspectul si isi pierde din suplete si elasticitate ca urmare a unui proces natural de imbatranire. Anumite obiceiuri si elemente din mediul in care traim pot accentua efectele inaintarii in varsta si pielea poate imbatrani prematur. In aceeasi masura insa, natura ne ofera solutii pentru a intarzia cat mai mult imbatranirea pielii, solutii care sa ne ajute sa ne mentinem tineretea si la exterior.

Cuprins

Varste cheie in sanatatea si frumusetea pielii
De ce are nevoie pielea pentru un aspect frumos, indiferent de varsta?
Uleiul de baobab - extract natural exotic pentru o ingrijire completa a pielii mature

Varste cheie in sanatatea si frumusetea pielii

Imbatranirea pielii incepe in general in jurul varstei de 30 de ani. Pentru a ne asigura ca pielea noastra isi va mentine frumusetea odata ce acest proces incepe, este important sa ne formam din timp cateva obiceiuri sanatoase.

In intervalul 20-30 de ani hidratarea este esentiala, asemeni protectiei impotriva radiatiilor ultraviolete, in special pe fata, gat si maini, zonele corpului cele mai expuse si vulnerabile. Alimentatia bogata in fructe si legume nu este doar un mit, ci contribuie la hranirea intregului organism, la aportul de vitamine si minerale si la mentinerea sanatatii pielii. Colagenul, substanta proteica ce contribuie la fermitatea, supletea si regenerarea pielii, incepe sa fie produs in cantitati din ce in ce mai mici incepand cu varsta de 25 de ani. De asemenea, cu cat ne apropiem mai mult de pragul de 30 de ani, pielea se subtiaza, stratul lipidic se reduce si apar primele riduri.

Pe masura ce trec inca 10 ani, in intervalul 30-40, scade si rata de regenerare celulara si tenul este predispus la pierderea aspectului luminos, stralucitor. Activitatea glandelor sebacee se reduce si ea, scazand implicit si nivelul stratului lipidic care protejeaza pielea si ii mentine hidratarea. Aproape de 40 de ani, pigmentarea neuniforma a pielii devine o problema mai accentuata, asemeni ridurilor care se intensifica. Lipsa odihnei, a sportului sau a alimentatiei corecte sunt in aceasta perioada tot mai evidente la nivelul starii generale a intregului organism, dar si al pielii.

Toate neplacerile carora trebuie sa le facem fata, precum uscarea pielii, lipsa elasticitatii, aspectul tern, pigmentarea neuniforma si nu numai, se intensifica pe masura ce trecem de 40 de ani. Iar incepand cu varsta de 50 de ani neplacerile evolueaza galopant, iar pielea poate deveni extrem de sensibila si reactiva, in special la actiunea factorilor de mediu, precum soare sau vant puternic.

De ce are nevoie pielea pentru un aspect frumos, indiferent de varsta?

Anumiti factori care cauzeaza imbatranirea pielii nu pot fi combatuti. Nu putem opri cursul obisnuit al procesului natural de aging, insa ne putem asigura o ingrijire corespunzatoare, care sa reduca cat mai mult din efectele negative ale imbatranirii asupra aspectului pielii.

Ingrijirea corespunzatoare presupune:
  1. Hidratarea in profunzime
  2. Protejarea pielii impotriva radiatiilor ultraviolete
  3. Aport de nutrienti cu efect antioxidant pentru a lupta impotriva radicalilor liberi
  4. Stimularea regenerarii cutanate
  5. Cresterea fermitatii si elasticitatii pielii
  6. Reducerea ridurilor
  7. Utilizarea unor produse cu efect calmant

Uleiul de baobab - extract natural exotic pentru o ingrijire completa a pielii mature

Uleiul de baobab este utilizat in mod traditional de populatiile din Africa, expuse agresiunilor puternice ale unuia dintre cei mai temuti factori de mediu care ne pot afecta aspectul sanatos si frumos al pielii: soarele puternic.

Uleiul de baobab contribuie la calmarea pielii prin reducerea nivelului de stres oxidativ, o protejeaza de actiunea nociva a radiatiilor ultraviolete, reduce pigmentarea neuniforma si degradarea colagenica. De asemenea, uleiul de baobab creste rata de inlocuire a celulelor epidermice si stimuleaza sinteza fibrelor de colagen si de elastina, pentru cresterea fermitatii, elasticitatii si reducerea aspectului ridurilor si liniilor fine.

Baobab Pure Special Oil este un ulei pur, obtinut din sursa organica si este extras prin presare la rece, procedeu in care nu se utilizeaza compusi chimici de sinteza. Produsul este conservat natural, prin adaos de vitamina E, un puternic antioxidant. Baobab Pure Special Oil poate fi utilizat si pentru ingrijirea parului, protejand foliculul pilos pentru reducerea caderii parului cauzata de excesul de hormoni androgeni. De asemenea, imbunatateste aspectul parului afectat de tratamente chimice prin netezirea celulelor aplatizate de la suprafata firului. Uleiul de baobab este si un excelent hidratant pentru pielea corpului, inclusiv cuticulele unghiilor, fiind recomandat in ritualurile de ingrijire a intregului corp!

Baobab Pure Special Oil este doar unul dintre cele peste 35 de produse naturale pentru ingrijire din gama Life-flo®, oferita in exclusivitate in Romania de Secom®.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare