Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Studiile superioare ajuta creierul sa isi revina dupa leziuni

Studiile superioare ajuta creierul sa isi revina dupa leziuni

Persoanele care au urmat cursuri pentru studii superioare au de sapte ori mai multe sanse sa isi revina dupa o leziune cerebrala. Cercetatorii din Statele Unite sustin ca absolventii unei universitati au “rezerve cognitive” mai bune.

Activitatile educative din perioada universitara antreneaza creierul si il fac mai rezistent la eventuale leziunii, considera dr. Eric Schneider de la Johns Hopkins School of Medicine din Baltimore si membru al American Academy of Neurology. Utilizarea mai intensa si activa a functiilor cerebrale pentru studiu cresc capacitatea creierului de a functiona, chiar si atunci cand este afectat. Desi este doar una dintre variabilele implicate in sanatatea cerebrala, oamenii de stiinta considera ca este posibil ca procesul de vindecare sa decurga diferit. De asemenea, poate fi vorba si despre o mai buna adaptabilitate si formarea mai eficienta a noi conexiuni neuronale care compenseaza efectele negative ale leziunilor.

Studiul, publicat in Neurology, a vizat 769 de pacienti care au suferit traume cerebrale cauzate in special de accidente in trafic si caderi. Participantii la studiu au fost grupati pe categorii in functie de nivelul de educatie. 24% dintre acestia nu isi finalizasera studiile, 51% aveau intre 12 si 15 ani de educatie si alti 25% aveau cel putin o diploma de studii medii. Dintre persoanele care nu isi finalizasera studiile doar 10% nu mai prezentau semne de dizabilitate, fata de 31% dintre cei cu studii medii si 39% in cazul absolventilor de studii universitare.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    191,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    242,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare