Rahitismul si osteomalacia, doua probleme similare pentru doua generatii

Rahitismul si osteomalacia, doua probleme similare pentru doua generatii

Calciul este un mineral important atat pentru organismul adultilor, cat si pentru cel al copiilor. In cazul adultilor, o cantiate suficienta de calciu poate reduce riscul de hipertensiune, de infarct, de cancer de col uterin sau poate ameliora simptomele sindromului premenstrual. Acest mineral este insa esential pentru mentinerea sanatatii si structurii puternice a oaselor la adulti si pentru dezvoltarea corecta a scheletului osos la copii.

Cuprins

Deficienta de calciu la copii inseamna adesea rahitism
Si adultii pot face rahitism

Deficienta de calciu la copii inseamna adesea rahitism

Cea mai mare cantitate de calciu se regaseste in organism in oase (90%) si in dinti. In cazul unei deficiente de calciu in perioada copilariei timpurii pot aparea afectiuni ale sistemului osos care sunt greu de recuperat ulterior. Una dintre acestea este rahitismul, o problema la care cei mai expusi sunt copiii cu varsta intre 6 si 24 de luni. Rahitismul se manifesta prin “inmuierea” oaselor, fenomen care duce la aparitia fracturilor chiar si in cazul unor accidentari mai usoare.

O alta forma de manifestare a rahitismului este deformarea scheletului osos. Din cauza dezvoltarii rapide a oaselor copiilor, o cantitate insuficienta de calciu in organism, care sa sustina ritmul alert de crestere, poate cauza deformarea oaselor lungi sau curbarea coloanei vertebrale. Deficienta de calciu la copii poate afecta si dezvoltarea normala a muschilor, a inimii si a sistemului nervos.

Si adultii pot face rahitism

Osteomalacia este termenul medical utilizat pentru descrierea rahitismului la persoanele adulte. La adulti, acesta se manifesta prin dureri frecvente, prezente in zona soldului si zona umerilor, precum si deformari ale oaselor, cu accent pe regiunea membrelor inferioare, a vertebrelor si a bazinului. Aceste probleme pot cauza dificultati de deplasare.

Anumite categorii de adulti sunt mai sensibili la afectiuni ale sistemului osos din cauza unei alimentatii specifice. De exemplu, persoanele intolerante la lactoza, adica cele care nu pot digera una din proteinele din lapte numita lactoza sunt private de o sursa important de calciu: produsele lactate.

Calciul este un mineral care se gaseste in special in produsele de origine animala, de aceea este recomandat ca persoanele vegetariene sa suplimenteze aportul de calciu din alte surse. Alimentele vegetale ca varza creata, spanacul, telina sau broccoli, fructele cum sunt prunele sau portocalele si nucile sau fisticul sunt o sursa buna de calciu pentru vegetarieni. Pe langa acestea, o alta sursa de incredere pentru completarea necesarului de calciu pot fi suplimentele alimentare.

Calcium Complex Bone Formula 100 capsule si Calcium with Magnesium de la Secom® sunt doua produse care care contin formule adresate specific celor doua categorii: copii, respectiv adulti.

Calcium with Magnesium 474 ml (gust de portocale) de la Secom® are o formula complexa, dedicata dezvoltarii si functionarii optime a sistemului osteoarticular al copiilor. Produsul contine calciu, magneziu si zinc (sub forma de citrat, pentru o biodisponibilitate maxima) si adaos de vitamina D pentru o mai buna absorbtie a calciului si a magneziului. Calcium with Magnesium contribuie la absorbtia, utilizarea si mentinerea concentratiilor normale de calciu si fosfor in sange, pentru functionarea normala a sistemului osos, precum si pentru sanatatea sistemelor nervos, imunitar si muscular. De asemenea, Calcium with Magnesium de la Secom® ajuta la mentinerea sanatatii psihice, la reducerea oboselii si la coagulzarea normala a sangelui. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si ajunge pana la 95 de zile de administrare.

Calcium Complex Bone Formula asociaza intr-o formula complexa minerale si vitamine pentru mentinerea densitatii osoase si o buna functionare a sistemelor osteoarticular, muscular, cardiovascular, endocrin si nervos. Produsul Calcium Complex Bone Formula ofera calciu in cele 3 forme esentiale: carbonat, citrat, malatat, precum si aport de vitamine si minerale pentru absorbtia optima a acestuia. De asemenea, Calcium Complex Bone Formula ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, a parului, a unghiilor si a pielii, la transportul normal al fierului in corp, la reducerea oboselii si extenuarii si la reglarea activitatii hormonale.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro, la sectiunea Parteneri.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Produse recomandate


  • 473ml (gust de po...
    Pret obisnuit
    168,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare