-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Nu-ti mai roade unghiile! Acest obicei te imbolnaveste!

Nu-ti mai roade unghiile! Acest obicei te imbolnaveste!

Infectii cu bacterii care produc diaree sau infectii cu virusul herpetic si probleme de sanatate dentara sunt consecinte ale unui obicei condamnat de toata lumea: rosul unghiilor, arata un studiu recent, realizat la Cornell Medical College din Statele Unite. Argumentele pe care le aveti de acum importiva rosului unghiilor sunt puternice si nu se refera la criteriul esthetic. Savantii sustin ca in spatiul umed si cald de sub unghii prolifereaza bacterii, printre care enterobacteriile Salmonella si E. coli, vinovate pentru boli gastrointenstinale care produc diaree si crampe la nivelul stomacului. La aceste infectii se adauga infectiile cu virusul herpetic si infectii la nivelul mucoasei gurii.

Tot din cauza obiceiului de a roade unghiile, se poate ajunge la panaritiu, o infectie acuta generata de patrunderea unui germen sau a unui stafilococ in piele, prin intermediul leziunilor produse de dinti asupra tegumentului. Panaritiul este o inflamatie care evolueaza in cateva ore sau in cateva zile si se manifesta prin umflarea degetului, inrosire si o durere acuta ce poate provoca febra si insomnie. Panaritiul se mai numeste si paronichie si reprezinta aprioximativ 35% din numarul total al infectiilor mainilor. Daca nu este tratata infectia poate afecta unghia de jur-imprejur.

“Rosul unghiilor poate duce si la oculzie dentara deficitara, iar dintii se pot alinia nefiresc pe maxilar, explica medicul Richard Scher, coordonatorul studiului de la Universitatea Cornell. Potrivit autorilor studiului, rosul unghiilor apare pe fondul plictiselii sau al anxietatii, in ultimul caz fiind nevoie de tratarea cauzei pentru a elimina obiceiul.

Produse recomandate


  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    72,00 lei
  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    65,00 lei
  • Pret obisnuit
    170,00 lei
  • Pret obisnuit
    76,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare