-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Exercitiile in apa calda regleaza hipertensiunea

Exercitiile in apa calda regleaza hipertensiunea

Exercitiile fizice realizate in apa calda pot ajuta la reglarea hipertensiunii, conform rezultatelor unui studiu recent. Cercetatorii au observat ca temperatura mai ridicata a apei ajuta la dilatarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia sangvina. Astfel, este redusa hipertensiunea si este redus riscul de atac de cord sau de atac cerebral.

Noua forma de miscare se numeste “hot aquarobics” si presupune urmarea unor programe de antrenament in apa cu o temperatura minima de 32 de grade Celsius. Beneficiile pentru sanatate ale exercitiilor fizice sunt recunoscute la scara larga, insa pentru multi dintre pacienti nu pot fi aplicate din cauza efortului pe care il presupun la nivel muscular sau articular. Miscarea in apa presupune insa un efort mai redus si este mai usor de indeplinit, iar potrivit cercetarii cu cat apa este mai calda cu atat este mai bine pentru sistemul cardiovascular.

Studiul a fost publicat in “International Journal of Cardiology” si a fost realizat de o serie de doctori din cadrul Universitatii din Sao Paolo, Brazilia. La acesta au participat 32 de barbati si de femei cu un istoric de hipertensiune mai mare de cinci ani. Toti pacientii aveau valori ale tensiunii peste 140mmHg/90mmHg, depasind cifrele medii normale de 120mmHg/80mmHg. Jumatate dintre subiecti au continuat cu programul obisnuit de exercitii, in timp ce cealalta jumatate a participat la trei sesiuni de o ora, pe saptamana, de hot aquarobics. Rezultatele au aratat ca dupa o perioada de 12 saptamani grupul desemnat pentru hot aquarobics a inregistrat o scadere semnificativa a tensiunii, cu valorii medii de 36mmHg/12mmHg. Riscul de atact de cord sau atac cerebral este redus cu aproximativ 14% in conditiile unei diminuari a tensiunii de 5mmHg/2mmHg.

Produse recomandate


  • 30 capsule moi
    Pret obisnuit
    196,00 lei
  • 30 tablete ActivT...
    Pret obisnuit
    236,00 lei
  • Pret obisnuit
    294,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare