De ce oboseste ficatul?

De ce oboseste ficatul?

Ficatul filtreaza sangele si il purifica pentru ca organismul nostru sa poata functiona normal, dar sunt si momente in care oboseste si resimtim efectele suprasolicitarii. Asa apar probleme de sanatate fara o cauza evidenta: acnee, constipatie, greturi, mancarimi ale pielii si chiar afectarea pe termen lung a ficatului, asa numita steatoza hepatica.

Cuprins

Evita abuzurile alimentare
Silimarina protejeaza celula hepatica

Toate aceste probleme apar cand este afectata capacitatea ficatului de a-si indeplini functia de metabolizare a deseurilor din organism. Ca urmare, o parte din substantele toxice rezultate din arderile celulare, din toxinele si din alte reziduuri care au potentialul de a intoxica organismul, raman in sistemul sanguin si afecteaza alte organe. Iar manifestarile date de aceste disfunctii pot fi confundate cu efectul stresului deoarece constau in oboseala, iritabilitate, deprimare si instabilitate emotionala.

Evita abuzurile alimentare


La suprasolicitarea ficatului se ajunge, in general, din cauza abuzurilor alimentare si asocierii acestor abuzuri cu lipsa de odihna si cu o viata stresanta. Se ajunge la disfunctii ale ficatului din cauza abuzului alimentar fiindca una dintre functiile ficatului consta in secretia de bila, care are rol important in digestia grasimilor. Prin urmare, mesele bogate in grasimi suprasolicita ficatul sa produca bila. In plus, grasimile se pot acumula in ficat, in celula hepatica si pot conduce la o afectiune numita steatoza hepatica, sau „ficatul gras”. Daca la mesele bogate in grasimi adaugam si alcool sau le asociem cu alte alimente procesate industrial, care contin asa-numitele „E”-uri, ficatul este supus la un efort considerabil si pot aparea disfunctii.

Silimarina protejeaza celula hepatica

Daca ficatul nostru este sensibil si daca nu putem evita suprasolicitarea hepatica, atunci trebuie sa-i sustinem metabolismul. Putem face acest lucru folosind suplimente alimentare speciale. Total Cleanse™ Liver de la Secom® este un produs suta la suta natural, cu rol hepatoprotector, ce contine concentratii optime de ingrediente active naturale: silimarina, papadie, schizandra, N-Acetil-Cisteina si L-Glutation. Total Cleanse™ Liver actioneaza ca puternic protector si detoxifiant hepatic, stimuland totodata regenarea hepatica. Silimarina, in concentratie de 172 de miligrame este un cunoscut protector hepatic iar actiunea benefica a silimarinei se bazeaza pe doua mecanisme: mareste capacitatea celulelor hepatice de a rezista impotriva actiunii toxinelor si stimuleaza functia de sinteza a hepatocitelor, marind capacitatea de regenerare a acestora.

Produse recomandate


  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    152,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare