Atentie! Si atmosfera incarcata de toamna favorizeaza hipertensiunea

Atentie! Si atmosfera incarcata de toamna favorizeaza hipertensiunea

Perioadele caniculare si cele cu temperaturi extrem de scazute sunt intotdeauna insotite de avertizari si sfaturi ale Ministerului Sanatatii pentru evitarea problemelor de sanatate, iar pe lista persoanelor vizate se afla intotdeauna si cele hipertensive. Atentie, insa, probemele de tensiune arteriala pot fi accentuate si de alte fenomene meteorologice, intalnite in special toamna.

Tensiunea arteriala creste in timpul iernii din cauza constrictiei vaselor de sange. Prin venele si arterele mai inguste este necesara o presiune mai mare pentru ca sangele sa strapunga. Constrictia vaselor si, implicit, hipertensiunea arteriala poate aparea si in cazul schimbarilor bruste de umiditate, de presiune atmosferica sau in cazul acoperirii cerului cu un strat considerabil de nori.

Presedintele Societatii Romane de Medicina Interna, prof. dr. Ion Bruckner, declara in urma cu trei ani, cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, ca aproximativ 40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala si putin sub jumatate dintre acestia au fost diagnosticati. Numarul ridicat de persoane care sufera de hipertensiune arteriala s-a evidentiat si in urma actiunilor Secom®. Din 165 de persoane care si-au verificat tensiunea la punctele de ajutor si rehidratare Secom®, aproximativ 25 depaseau valorile medii acceptate si un numar considerabil se aflau cu putin sub limita superioara.

Secom® a oferit sprijin bucurestenilor la finalul lunii iulie, in perioadele caniculare, prin intermediul a doua puncte de ajutor si rehidratare. Consultantii Secom® au discutat cu cei interesati despre mentinerea unei stari bune de sanatate in contextul temperaturilor excesive, au masurat nivelul tensiunii arteriale, al glicemiei si al colesterolului si au oferit gratuit apa trecatorilor. De asemenea, la punctul de ajutor reprezentanti ai Asociatiei Romane de Interventie in Situatii de Urgenta au fost pregatiti sa intervina cu actiuni de prim ajutor.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare