ficatul-filtrul-pentru-curatenia-organismului

Ficatul este filtrul dinainte ca toate componentele organismului sa primeasca nutrientii necesari si reprezinta 2,5% din greutatea totala a corpului unui adult, fiind unul dintre organele de dimensiuni mari. Rolul sau este sa filtreze si sa purifice sangele, sa inactiveze anumite substante toxice care ajung in organism din surse externe sau sunt eliberate in cadrul proceselor chimice organice, precum si sa stocheze o rezerva de sange care sa fie pusa in circulatie in cazul unor evenimente neprevazute.

Cuprins

Cum purifica si detoxifica organismul
Stresul si stilul de viata nesanatos afecteaza ficatul
Total Cleanse™ Liver, de ajutor pentru un ficat protejat

Cum purifica si detoxifica organismul

Alimentele ingerate sunt prelucrate in cea mai mare parte in cadrul tubului digestiv. Aici sunt descompuse pana la stadiul de nutrienti, pregatiti sa circule in intreg organismul si sa il hraneasca prin ajutorul sangelui. Inainte de a ajunge la tesuturile beneficiare, nutrientii trec si prin filtrul ficatului. Acesta trebuie sa se asigure ca mai departe nu pornesc si particule straine care au trecut din intestin in sange. Celulele Kupffer, sau macrofagele hepatice, situate in capilarele sinusoide ale ficatului, vor “inghiti” astfel de particule straine, blocandu-le accesul mai departe. De asemenea, anumite enzime din ficat vor interveni in procesul de metabolizare a anumitor substante toxice pentru a le inactiva si, astfel, detoxifiind organismul.

Stresul si stilul de viata nesanatos afecteaza ficatul

Un ficat sanatos este esential pentru ca organismul sa nu fie privat de procesul de purificare si detoxifiere. De aceea trebuie evitati factorii care ingreuneaza sau afecteaza activitatea hepatica. De exemplu, atunci cand sunt prajite, alimentele elibereaza acrilamide, substante care provoaca inflamarea tesutului hepatic si pot duce in cele din urma la afectiuni grave ale acestuia. Aceeasi substanta este continuta si de fumul de tigara.

Un alt exemplu de factori care pot duce la afectiuni hepatice sunt grasimile, in special cele animale, care se acumuleaza in celulele hepatice si ingreuneaza activitatea ficatului. De asemenea, in perioadele stresante, organismul elibereaza un hormon denumit cortizol. Cortizolul favorizeaza instalarea “ficatului gras”, asa cum mai este numita acumularea grasimilor in celulele hepatice.

Total Cleanse™ Liver, de ajutor pentru un ficat protejat

Pentru a face fata provocarilor la care este supus, este recomandat ca actiunea ficatului sa fie sustinuta si prin surse externe. Total Cleanse™ Liver, 60 capsule vegetale, de la Secom® are o formula complexa care include silimarina, N-Acetil Cisteina, Glutation, Vitamina C si Seleniu care ofera proprietati superioare pentru detoxifiere si protectie hepatica. Produsul contine 172 de miligrame de extract standardizat de silimarina si adaos de schizandra si ghimbir pentru un efect mai puternic. Total Cleanse™ Liver sustine detoxifierea hepatica si are rol in reducerea stresului oxidativ, participand la biosinteza hepatica a glutationului, actiune cu efect antioxidant puternic. De asemenea, Total Cleanse™ Liver contribuie la pastrarea structurii normale a ficatului, la sinteza ureei si a acidului uric, la imbunatatirea digestiei prin stimularea secretiei biliare si la protejarea organismului in chimioterapie.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Total Cleanse™ Liver

60 capsule vegetale

113.00 lei
In stoc