Succesul fertilizarii in vitro depinde si de microbiomul uterin

Succesul fertilizarii in vitro depinde si de microbiomul uterin

Bacteriile care formeaza microbiomul uterin pot influenta rata de succes in procedurile de fertilizare in vitro, arata datele unui nou studiu.

La aceasta descoperire au ajuns o echipa de cercetatori spaniola coordonata de profesorul doctor Carlos Simion. Acestia au mai contrazis faptul ca uterul reprezinta un mediu steril, sustinand ca bacteriile care domina flora vaginala si uterina au un rol important in succesul unei proceduri de fertilizare in vitro.

Prin analiza lichidului endometrial, cercetatorii au clasificat microbiomul uterin in microbiom predominant Lactobacillus si non predominant Lactobacillus.

Conform observatiilor facute de echipele de cercetatori, femeile cu un microbiom in care predomina bacteriile Lactobacillus, au sanse mai mari de a ramane insarcinate, de a duce sarcina la bun sfarsit si de a naste copii mai sanatosi.

Rezultatele cercetarilor au fost preluate si de echipe din SUA, care intrevad o reala posibilitate de a creste rata de succes a unei fertilizari, controland tipul de microorganisme din cavitatea uterina.


Sursa: Science Daily

Produse recomandate


  • cutie de carton c...
    Pret obisnuit
    155,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare