-20% la achizitii de 250 de lei | -10% la achizitii de 150 de lei

Sparanghel

Date generale

Sparanghelul, cunoscut si sub denumirea de asparagus, este o planta erbacee perena, originara din vestul Europei, cultivata pe tot Globul in scop alimentar.

Compusii activi din sparanghel sunt reprezentati de flavonoizi (rutin), acid folic, fibre, substante minerale (potasiu), aminoacizi (asparagina, tirozina, arginina), acizi organici (succinic), derivati sulfurati, ulei volatil, rezine, taninuri, fructani, inulina, saponozide, vitamine A, B1, B2, C, E, substante minerale (magneziu, fosfor, calciu, fier, seleniu).

Directii de recomandare

Sparanghelul are efect antioxidant, imunostimulant, antispasmodic, demulcent, diaforetic, diuretic si sedativ. Se foloseste ca tonic si detoxifiant la nivel intestinal, hepatic si renal. Radacina are proprietati diaforetice, diuretice intense si laxative. In medicina traditionala, radacina este folosita pentru reducerea tensiunii arteriale. Semintele detin actiune antibacteriana.

De asemenea, se poate folosi pentru ingrijirea tenului iritat, a tenului matur si pentru prevenirea fotoimbatranirii.

Preparate farmaceutice

Sparanghelul se gaseste, alaturi de alte ingrediente, in diverse suplimente alimentare, ce pot fi administrate sub forma de tablete sau ceaiuri. Partile folosite in scop medicical sunt radacina si semintele.

Interactiuni si reactii adverse

Inca nu sunt disponibile studii care sa puna in evidenta reactiile adverse, contraindicatiile si interactiunile acestei plante. De aceea, folosita in timpul sarcinii si alaptarii ca aliment, nu reprezinta un pericol, insa extractul din sparanghel este indicat sa fie evitat in aceasta perioada.

Rar au fost evidentiate reactii adverse, precum dermatita de contact si iritarea rinichilor.

Referinte:

Compendiu de terapie naturala, Gheorghe Mencinicopschi, Ovidiu Bojor, Larisa Ionescu-Calinesti, Editura Medicala, 2009

http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/a/asparagus-officinalis=asparagus.php

Produse ce contin Sparanghel

  • flacon cu 60 caps...
    Pret obisnuit
    103,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    125,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    125,00 lei