-20% reducere la comenzi peste 200 lei

Sanatatea copilului, un obiectiv in agenda noului an scolar

Sanatatea copilului, un obiectiv in agenda noului an scolar

Inceputul gradinitei si al scolii vine cu o serie de provocari, dovedindu-se un pas mare atat pentru copii, cat si pentru parinti. Nu trebuie sa faceti fata doar emotiilor unui nou inceput, dar si temerilor referitoare la virozele, otitele si toate problemele de sanatate ale copilului care vin odata cu acest inceput.

Provocari de inceput

Imediat dupa incheierea sezonului cald, copilul va petrece mai mult timp la gradinita ori la scoala, in functie de caz, decat in orice alt loc pe care il frecventeaza. Un astfel de mediu poate sa aiba un efect major asupra starii lui de sanatate, chiar daca institutiile respective pun accent pe un stil de viata sanatos, unul bazat pe o alimentatie echilibrata, pe sport si pe igiena.
Daca cel mic se imbolnaveste deseori pe parcursul anului scolar, inseamna ca sistemul lui imunitar este slabit si ca nu face fata atacurilor agentilor patogeni. Este suficient ca un singur copil sa vina racit la gradinita ori la scoala pentru ca cei din jur sa fie expusi la microbi. De asemenea, igiena precara la gradinita, poate reprezenta o sursa de probleme digestive1.

Politica nutritionala a unei gradinite ori a unei scoli este un alt aspect la care parintii trebuie sa fie atenti. Daca cel mic sufera de vreo intoleranta ori are o alergie alimentara, este important sa discutati din timp cu cadrele care se ocupa de grupa sau de clasa lui, pentru a preveni eventualele neplaceri.

Stresul este un alt factor care poate sa afecteze sanatatea copiilor. Activitatile noului an scolar vor reprezenta adevarate provocari pentru cel mic, astfel ca trebuie sa fiti alaturi de el. Anxietatea poate avea un impact mare asupra sanatatii copiilor, mai ales ca ei sunt mai sensibili decat adultii. Cel mic se poate confrunta cu dureri de cap, de stomac, tulburari de somn, schimbari bruste de dispozitie si stari de iritatie2.

Faptul ca trebuie sa se concentreze asupra tuturor lucrurilor noi pe care le are de invatat il va obosi si stresa in egala masura. Un program de somn adecvat si activitatea fizica vor avea un impact benefic in acest caz3.

Cum sa aveti grija de sanatatea celui mic?

Nu este deloc usor sa il feriti pe cel mic de valul de viroze care poate sa apara intr-un colectiv, mai ales ca cei mici pun mare pret pe socializare. Este greu sa ii explicati unui copil ca ar trebui sa se fereasca de colegii bolnavi din jur pentru a-si proteja sanatatea.

Ce poate sa faca un parinte in acest caz si ce reguli ar trebui sa il invete pe cel mic pentru ca sanatatea lui sa nu aiba de suferit?

In primul rand, este important sa discutati cu el pe un ton calm si cald. Iar in al doilea rand, trebuie sa ii precizati cat de important este sa respecte urmatorii pasi atunci cand este la gradinita ori la scoala:

Igiena – spalatul mainilor cu sapun poate proteja copilul de o multime de probleme. Incurajati-l sa foloseasca sapunul, iar cand acest lucru nu este posibil, oferiti-i servetele antibacteriene. De asemenea, asigurati-va ca are mereu la indemana servetele nazale si invatati-l sa isi acopere nasul si gura cu ele atunci cand tuseste si stranuta, apoi sa se spele pe maini. Un copil care invata aceste lucruri ii protejeaza pe altii, dar se protejeaza si pe el.

Lucrurile personale – unii copii au tendinta sa imparta lucruri sau cer sa li se ofere lucruri. Explicati copilului ce inseamna un lucru personal si de ce nu ar trebui sa imparta cu colegii de gradinita ori de scoala sticla de apa, batista sau cana4.

Avand in vedere ca stresul este recunoscut pentru faptul ca slabeste functiile sistemului imunitar, asigurati-va ca cel mic primeste tot sprijinul emotional de care are nevoie. Despartirea de casa si de parinti nu este usor de suportat, astfel ca trebuie sa il ajutati sa depaseasca aceasta etapa plina de provocari. Stresul poate duce la scaderea sistemului imunitar, iar capacitatea organismului de a se lupta cu germenii si bacteriile scade5.

Alimentatia joaca un rol important pentru sanatatea si dezvoltarea copilului, astfel ca este necesar sa includeti in dieta lui zilnica legume, fructe, nuci si proteine de calitate. Alimentele nesanatoase, cele bogate in aditivi si zahar, provoaca inflamatii in organism, favorizand crearea unui mediu proprice pentru instalarea bacteriilor si a virusurilor6.

Suplimentar, o schema de imunizare bine pusa la punct este de un real ajutor pentru sanatatea copilului.
In plus, inainte de instalarea sezonului rece, interesati-va la un specialist de vaccinurile specifice acestei perioade. Acestea ar trebui efectuate in luna septembrie ori in octombrie pentru o protectie completa7.

Ingrediente pentru sanatatea copilui

Probioticele si colostrul sunt ingrediente care ajuta organismul sa lupte atunci cand este afectat de infectii, germeni si bacterii. Acestea ajuta organismul sa faca fata mai usor bolilor, fiind un real ajutor in caz de infectii ale tractului respirator8.

De asemenea, uleiul din ficat de cod este recunoscut pentru faptul ca ajuta la imbunatatirea raspunsului imunitar al copiilor si nu numai9. In plus, acest ulei reprezinta o sursa buna de vitamina A si D, substante necesare pentru dezvoltarea copiilor10. El stimuleaza functiile creierului, creste capacitatea de concentrare si favorizeaza adaptarea la conditiile de stres.

Un alt ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din schema de imunizare este vitamina C. Aceasta este recunoscuta pentru beneficiile sistemului imunitar, dar si efectele asupra sistemului sistemul osos si circulator11.

Solutii pentru sanatatea copilului de la Secom®

Abordati holistic sanatatea copilului si oferiti-i suport constant pentru sanatate. Cu un sistem imunitar puternic, copilul va putea face mai usor invaziei de viroze si raceli.

Colostrum plus Probiotics este singura formula pentru copii care asociaza colostrul cu probiotice, pentru echilibrarea imunitatii si imbunatatirea functiilor sistemului digestiv. Colostrul contine ingrediente bioactive, imunoglobuline, lactoferina, factori de crestere, vitamine, care ii confera proprietati exceptionale.

VITAMIN C 250mg (copii) este vitamina C in forma lichida pentru sanatatea sistemului imunitar al copilului. Aceasta ajuta la reglarea functiilor imunitare a copilului si reducerea stresului oxidativ.

Cod Liver Oil, ulei purificat din ficat de cod arctic (1225 mg acizi grasi Omega-3/per lingurita). Recomandat copiilor in perioada de adaptare la scoala/gradinita si celor cu boli cronice respiratorii. Produsul sustine sistemul cognitiv, sustine atentia, memoria si capacitatea de concentrare.


Referinte:
1. http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/childrens-health/in-depth/childrens-conditions/art-20044109
2. https://www.verywell.com/how-to-spot-anxiety-and-stress-in-children-620518
3. http://www.webmd.com/children/features/germs-in-school-room#4
4. http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/childrens-health/in-depth/childrens-conditions/art-20044109?pg=2
5. http://www.apa.org/research/action/immune.aspx
6. http://www.mindbodygreen.com/0-13175/6-ways-to-boost-your-childs-immune-system.html
7. http://www.hopkinsmedicine.org/health/articles-and-answers/healthy-children/protect-your-childs-health-in-school
8. http://www.healthyeating.org/Milk-Dairy/Health-Benefits-of-Milk/Health-Benefits-of-Probiotics.aspx
9. http://www.livestrong.com/article/258969-what-are-the-benefits-of-cod-liver-oil-for-children/
10. http://www.livestrong.com/article/258969-what-are-the-benefits-of-cod-liver-oil-for-children/
11. http://www.babycenter.com/0_vitamin-c-in-your-childs-diet_10324695.bc

Produse recomandate


  • 237ml (gust de ca...
    Pret obisnuit
    125,00 lei
  • 50g pudra (gust d...
    Pret obisnuit
    152,00 lei
  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei
  • Pret obisnuit
    127,00 lei
  • 118 ml (gust de p...
    Pret obisnuit
    65,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare