-20% reducere la comenzi peste 200 lei

Medicina integrativa

Medicina integrativa

Studiile arata ca majoritatea bolnavilor cu afectiuni cronice folosesc in paralel cu medicatia prescrisa de medicul specialist și remedii complementare. De cele mai multe ori, fac acest lucru fara a-și informa doctorul. Dar, un stiudu Landmark realizat in 1993 a aratat ca un american din trei folosea remedii naturale sub supraveghere medicala. Concluzia acestui studiu, care a demonstrat increderea pe care bolnavii, dar și o parte din medici o au in terapiile complementare a condus la popularizarea unui nou concept, acela de medicina integrativa.

Cuprins

Presupune abordarea globala a bolii
Bolnavul in centrul atentiei, nu boala
Beneficiile terapiilor complementare naturale

Presupune abordarea globala a bolii

Medicina integrativa vizeaza tratarea personalizata a bolnavului si abordeaza boala combinand mijloacele medicinei alopate cu cele ale medicinei complementare, daca si pentru acestea din urma exista suport stiintific in ceea ce priveste siguranta si eficienta. Iar rezultatele pozitive ale acestor abordari au fortat marile centre universitare care au departamente de cercetare sa isi dezvolte si departamente de medicina integrativa.
Terapiile utilizate in medicina integrativa, care au efect adjuvant tratamentului clasic ajuta la inbunatatirea functiilor ogranismului, dar și la rezolvarea problemelor aparute ca o consecinta a tratamentului clasic, adica la limitarea sau la atenuarea efectelor secundare ale administrarii medicamentelor.
Personalizarea este foarte importanta
Terapiile complementare și cele clasice sunt utilizate simultan pentru a obtine cele mai eficiente rezultate. Schemele de tratament complementar pot combina mai multe tipuri de remedii naturale care sa sutina diferitele organe afectate atat de boala, cat și de efectele secundare ale medicamentelor.

Bolnavul in centrul atentiei, nu boala

Conceptul pe care il are la baza medicina integrativa caștiga popularitate in randul bolnavilor in conditiile in care medicina alopata trateaza mai degraba simptomele bolii, nu pacientul, vazut ca un intreg, cu toate problemele pe care le are de infruntat odata cu instalarea suferintei. Potrivit Asociatiei Americane a Spitalelor, procentul clinicilor care ofera servicii de medicina complementara s-a dublat in ultimul deceniu. Alte 24 % din spitalele americane intentioneaza sa introduca astfel de servicii de medicina integrativa, arata aceeasi statistica. O parte a costurilor de tratament sunt chiar acoperite de sistemul de sanatate american.

Beneficiile terapiilor complementare naturale

Terapiile complementare naturale ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor, actionand simultan pe mai multe planuri: impiedica modificarea informatiei genetice de catre agentii patogeni și dezechilibrul imunitar/hormonal, reduce inflamatia și stresul oxidativ. Mai mult, produsele naturale detoxifica organismul de reziduurile toxice precum fumul de tigara, pesticidele, metalele grele și reduc efectele secundare ale medicamentelor. De asemenea, componentele bioactive din produsele naturale stimuleaza selectiv functiile organismului, ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic și imunitar pentru a lupta eficient impotriva bolilor, inclusiv a unor afectiuni grave precum cancerul.

In Romania, produsele 100% naturale de la Secom® sunt folosite cu succes in cadrul medicinei integrative. Suplimentele alimentare naturale de la Secom® acopera aproape toata gama de afectiuni, au formule complexe și concentratii optime de ingrediente active. Produsele sunt administrate de zeci de ani la nivel international.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare