Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor

Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor

Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Cu toate acestea, deficienta de fier este o problema care afecteaza majoritatea sugarilor de peste sase luni si a copiilor mici.

Cuprins

Simptome
Consecinte
Surse de fier
Liquid Iron 10mg, de la Secom®, mentine nivelul optim de fier

Simptome

Deficienta de fier are simptome variate, ce pot fi confundate cu manifestarile altor afectiuni. De aceea, este recomandata investigarea medicala si tratarea problemei de la primele semne. In eventualitatea in care copilul este obosit in cea mai mare parte a zilei, se simte epuizat, nu are energie si nu se implica in activitatile normale, este probabil sa nu beneficieze de o cantitate optima de fier. Lipsa poftei de mancare, care ar putea fi pusa pe seama sedentarismului, este de fapt un alt indicator al deficientei de fier. Paloarea pielii si starile frecvente de iritabilitate sunt de asemenea simptome frecvente ale acestei afectiuni. Organismul este afectat si la nivelul sistemului imunitar, a carui disfunctionalitate duce la aparitia infectiilor recurente. Dificultatea in respiratie, inflamarea limbii, bataile neregulate ale inimii si transpiratia abundenta sunt alte cateva simptome ale deficientei de fier. Printre cele mai neobisnuite manifestari ale unei cantitati insuficiente din acest mineral sunt poftele neobisnuite, precum impulsul de a consuma gheata sau pamant.

Fierul este esential pentru transportul oxigenului de la plamani catre celelalte organe, pentru transportul substantelor implicate in metabolismul energetic, pentru mentinerea imunitatii si crestere. Lipsa unei cantitati suficiente de fier afecteaza organismul in mai multe planuri si pune in pericol dezvoltarea normala a copiilor.

Consecinte

Deficienta de fier isi poate pune considerabil amprenta asupra dezvoltarii fizice si psihice a copilului, in cazul in care nu este corectata la timp. Pe termen lung, aceasta problema inseamna afectarea dezvoltarii cerebrale normale si complicatii la nivelul sistemului osos. Intarzierea dezvoltarii intelectuale si dificultatile cognitive duc la probleme de vorbire, la atentie si concentrare scazute, precum si la greutate in procesul de invatare.

Surse de fier

Asigurarea cantitatii optime de nutrimenti pana la varsta de trei ani este hotaratoare pentru buna functionare a organsimului pe parcursul intregii vieti. In aceasta perioada trebuie construit un regim alimentar diversificat, bazat pe alimente sanatoase, cu care copilul sa se obisnuiasca si pe care sa il adopte ca principiu de alimentatie pe termen lung.

Fierul se regaseste atat in surse alimentare vegetale, cat si animaliere. Alimentul cel mai cunoscut pentru continutul de fier este spanacul. Sunt insa si alte plante cu frunze verzi, asa cum este patrunjelul. Broccoli, fasolea rosie si lintea sunt cateva dintre legumele bogate in fier, iar dintre fructe se remarca prunele, smochinele sau caisele uscate. Pentru continutul de fier este recomandat si galbenusul de ou, orezul brun, tonul sau somonul. Carnea de pui, de vita si de curcan si ficatul de pui si de vita sunt bune surse de fier din categoria alimentelor de origine animala.

Deficienta de fier trebuie combatuta de la primele semne. Analizati si investigati cu ajutorul unui specialist cauzele posibile: o alimentatie lacunara, consumul unor alimente potrivnice absorbtiei fierului (de exemplu, fosfatii din bauturile carbogazoase impiedica extragerea fierului din alimente), o problema de asimilare a organismului.

Liquid Iron 10mg, de la Secom®, mentine nivelul optim de fier

Liquid Iron 10mg este un produs 100% natural pentru mentinerea nivelului optim de fier din sange si din tesuturi. Produsul contine o forma de fier, bisglicinat, care asigura toleranta digestiva si biodisponbilitate crescuta. Liquid Iron 10mg contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei si la transportul normal al oxigenului in corp, fiind benefic pentru functia cognitiva normala, pentru reducerea oboselii si a extenuarii si pentru metabolismul energetic normal. Produsul este de asemnea eficient pentru functionarea normala a sistemului imunitar si pentru diviziunea celulara normala.

Fierul bisglicinat nu produce constipatie sau greata si nici gust metalic la administrare, specific produselor pe baza de fier. Molecula de fier bisglicinat este neutra electric, de aceea nu adera la peretele intestinal si nu formeaza cu alte substante compusi insolubili care nu pot fi utilizati de organism. De asemenea, are o capacitate crescuta de transfer a fierului in sange datorita masei moleculare mici. Dupa absorbtia in mucoasa intestinala, fierul bisglicinat este descompus in fier si glicina, fiind utilizat in functie de nevoile organismului. Aceasta forma a substantei nu blocheaza absorbtia altor elemente nutritive, cum ar fi vitamina E, C sau calciul si nu modifica proprietatile alimentelor in care este adaugat.

Liquid Iron are gust natural de fructe, indragit de copii, si ajunge pana la 47 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele patru magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59, sos. Mihai Bravu nr. 286 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Medicina Integrativa Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

Produse recomandate


  • 118 ml (gust de f...
    Pret obisnuit
    109,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare