Fierul bisglicinat, administrare sigura in deficienta de fier a copiilor

Fierul bisglicinat, administrare sigura in deficienta de fier a copiilor

Fierul este printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Cu toate acestea, deficienta de fier este o problema care afecteaza majoritatea sugarilor de peste sase luni si a copiilor mici. Cum poate medicul pediatru sa ofere cele mai bune solutii?

Cuprins

Medicul pediatru, ghidul pacientului catre sanatate
Fierul bisglicinat, siguranta in administrare, toleranta digestiva si biodisponibilitate crescuta
Liquid Iron 10mg, de la Secom®, formula de fier bisglicinat creata special pentru copii

Medicul pediatru, ghidul pacientului catre sanatate

Cand vine vorba de sanatatea copiilor lor, parintii vor fi de doua ori mai dornici sa fie complet informati si sa gaseasca cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemelor. In acest proces, medicului pediatru ii revine rolul extrem de important de a evalua situatia si de a gasi cele mai bune solutii. Iar deficienta de fier este una dintre situatiile in care specialistul are o misiune delicata: rezolvarea problemei de sanatate fara a declansa alte situatii neplacute.

Reticenta pacientilor fata de un aport suplimentar de fier este data de vehicularea informatiei potrivit careia fierul poate fi toxic pentru organism. De aceea, este importanta informarea pacientilor cu privire la posibilitatea intervenirii acestui risc doar in cazurile unui supradozaj, motiv suplimentar pentru care indicatiile medicale trebuie urmate cu rigurozitate. De asemenea, pacientii doresc evitarea eventualelor probleme digestive care pot aparea.

Fierul bisglicinat, siguranta in administrare, toleranta digestiva si biodisponibilitate crescuta

Fierul bisglicinat este o forma de fier chelatat prin care doua molecule ale aminoacidului glicina sunt legate covalent la o molecula de fier. Principalele beneficii ale administrarii fierului la copii sub aceasta forma sunt siguranta in administrare, toleranta digestiva si biodisponibilitatea crescute.
Fierul bisglicinat nu produce toxicitate. Ulterior absorbtiei in mucoasa intestinala, acesta este descompus in fier si glicina, ceea ce permite organismului sa optimizeze utilizarea fierului in functie de nevoile sale. Fierul bisglicinat se absoarbe la nivelul receptorilor pentru proteine din intestinul subtire, lasand liber receptorii pentru celelalte grupe de nutrimenti. De aceea, acesta nu blocheaza absorbtia altor elemente nutritive, precum vitamina E, C sau calciul. Spre deosebire de fierul anorganic, forma cu doua molecule de glicina nu produce constipatie, greata sau gust metalic. De asemenea, datorita afinitatii crescute a celulelor intestinului subtire fata de aminoacidul glicina, fierul bisglicinat este usor absorbit in organism. Iar datorita masei moleculare mici, acesta are si o capacitate crescuta de transfer in sange. Molecula de fier bisglicinat este neutra electric, de aceea nu adera la peretele intestinal si nu formeaza alaturi de alte substante compusi insolubili care nu pot fi utilizati de organism.

Liquid Iron 10mg, de la Secom®, formula de fier bisglicinat creata special pentru copii

Liquid Iron 10mg este un produs 100% natural pentru mentinerea nivelului optim de fier din sange si din tesuturi. Produsul, creat de medici pediatri special pentru copii, contine fier bisglicinat care asigura toleranta digestiva si biodisponbilitate crescuta. Liquid Iron 10mg contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei si la transportul normal al oxigenului in corp, fiind benefic pentru functia cognitiva normala, pentru reducerea oboselii si a extenuarii si pentru metabolismul energetic normal. Produsul este de asemnea eficient pentru functionarea normala a sistemului imunitar si pentru diviziunea celulara normala. Liquid Iron 10mg are gust natural de fructe, indragit de copii, si ajunge pana la 47 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

Produse recomandate


  • 237ml (gust de ca...
    Pret obisnuit
    121,00 lei
  • 50g pudra (gust d...
    Pret obisnuit
    147,00 lei
  • 237ml (gust de po...
    Pret obisnuit
    111,00 lei
  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    86,00 lei
  • 118 ml (gust de f...
    Pret obisnuit
    109,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare