📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Prioritate: Educatia

Prioritate: Educatia

„Sanatatea e comoara cea mai pretioasa si cel mai usor de pierdut. Cu toate acestea, este cel mai prost pazita”, spunea scriitorul francez Emile Augier. Secom® doreste saschimbe aceasta situatie – prin educatie. Compania investeste permanent in initiative, evenimente si materiale de informare si edu­care a consumatorilor, astfel incat oamenii sa poata lua decizii documentate responsabile cand vine vorba de sanatatea lor.

Studiile arata ca 60% dintre romani merg la doctor doar cand apar simptomele unei boli, evitand controalele de rutina. Medicii au putin timp la dispozitie sa explice, in timpul unei consultatii, problema de sanatate, cauzele si cum se poate preintampina o noua imbolnavire, iar pacientii cauta solutii si raspunsuri pe internet. De aceea, educatia privind preventia si accesul la surse de informare de incredere sunt esentiale. Secom® investeste constant in initiative si materiale de in­formare si educare, cu scopul de a ajuta oamenii sa poata lua decizii documentate si responsabile cand vine vorba de sanatatea lor. Compania isi propune ca prin interme­diul acestor actiuni sa promo­veze o atitudine responsabila fata de propriul organism si sa cultive un comportament preventiv.

Dr Tatiana Onisei sef serviciu SNPMAS

In acelasi timp, isi indreapta eforturile si spre informarea si colaborarea cu mediul pro­fesional – medici, farmacisti. Dezvoltarea unui parteneriat cu medicii este absolut ne­cesar, pentru ca pacientii sa beneficieze de toate mijloa­cele de tratament disponible. Impreuna cu specialisti din intreaga tara, organizam cer­cetari si studii observationale pe produsele din portofoliul Secom®, pentru a dovedi eficienta aplicarii conceptu­lui de medicina integrativa, respectiv asocierea terapiilor alopate cu suplimente ali­mentare inovatoare.

MARATON PENTRU SANATATE

In martie 2016 compania a dat startul Maratonului de Sanata­te Secom®, o initiativa care adu­ce fata in fata specialisti din domeniul medical si persoane interesate de un stil de viata sa­natos, promovand activ atitu­dinea responsabila fata de sa­natate. Secom® desfasoara pe­riodic evenimente care dezbat probleme si comportamente ce ne afecteaza starea de bine, precum „Infectiile respiratorii la copil”, „Oboseala si stresul”, „Stilul de viata si disfunctiile digestive”, „Impactul media asupra dezvoltarii neurocogni­tive a copilului”, „Provocarile primilor ani din viata copilului” etc. Scopul acestor evenimente este de a oferi o perspectiva holistica asupra sanatatii prin intelegerea cauzelor profunde ce ne pot afecta sanatatea: sta­rea fizica, emotionala, mentala, sociala, influentele de mediu.

PERSPECTIVE – JURNAL DE MEDICINA INTEGRATIVA

In martie 2015, Secom® a lansat prima revista de medicina in­tegrativa din Romania, ajunsa acum la numarul 17. Revista abordeaza subiecte de interes privind sanatatea si le trateaza din perspectiva unui lider de autoritate, folosind argumente si studii stiintifice solide, opi­nii ale unor medici specialisti, precum si ale unor experti si lideri de opinie competenti si recunoscuti la nivel national. Continutul este prezentat intr-o maniera echilibrata si are menirea sa ajute cititorul preocupat de un stil de viata sanatos sa fie informat corect, sa fie conectat la cele mai noi descoperiri stiintifice si meto­de de tratament. Totodata, re­vista isi propune sa rastoarne anumite mituri si preconceptii – astfel incat cititorul sa poata face cele mai bune alegeri pen­tru sine si familia sa. „Perspec­tive” apare trimestrial si este distribuita gratuit in magazi­nele Secom® si in farmaciile partenere. Este disponibila si in format electronic, pe site-ul secom.ro.

„Revista Perspective vine sa sustina demersul de educare initiat de Secom®.”

Lucia Costea, Cofondator si Managing Partner Secom®

MINIENCICLOPEDIILE SECOMPEDIA®

Sub sloganul „Sanatatea se invata din copilarie”, com­pania a lansat, in octombrie 2016, SECOMpedia®, o colectie de 5 minienciclopedii despre sanatate, adresate copiilor cu varste intre 3 si 10 ani. Elaborate intr-o maniera accesibila, acestea imbina ludicul cu stiinta, cuprinzand scheme demonstrative, jocuri si teste. Cele 5 titluri prezinta informatii despre sistemul imunitar, creier, probiotice si prebiotice, mineralele impor­tante pentru sistemul osos si fier, ca aliat pentru o sanata­te puternica.

MARATONULDE MISCARE

Incepand cu 1 iunie 2017, Secom® invita in fiecare an copiii, parintii si bunicii sa celebreze copilaria la un ma­raton de miscare si distractie. Gandit cu scopul de a incu­raja practicarea sportului in familie, programul cuprin­de activitati sportive, cu exercitii accesibile tuturor, indiferent de varsta. Secom® isi propune sa continue astfel de initiative de incurajare a unor obiceiuri sanatoase pentru a contribui la schim­barea statisticilor ingrijora­toare ce plaseaza Romania pe locul doi in Europa privind obezitatea infantila.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare