Mai aproape de comunitate

Mai aproape de comunitate

Secom® se implica in mod constant in organizarea si sustinerea de actiuni ce promoveaza o atitudine responsabila a oamenilor fata de propriul organism si fata de comunitatea din care fac parte, precum si in initiative de cultivare a unui comportament preventiv, care este esential pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.

Iata doar cateva dintre evenimentele si proiectele in care Secom® s-a implicat activ sau pe care le-a sprijinit in primele luni ale acestui an.

SESIUNE DESCHISA DESPRE BURNOUT

Pe 9 mai 2019, Secom® a organizat o conferinta educativa pentru a atrage atentia asupra unui fenomen ingri­jorator: burnout-ul sau sindromul epuizarii profesionale, care afecteaza tot mai multe persoane, la nivel mon­dial, si care are consecinte majore asupra sanatatii fizice si emotionale. Experti in sanatate si mindfulness, reprezentanti ai mediului sportiv si de business au dezbatut contextele care favorizeaza aparitia sindromu­lui si consecintele acestuia asupra sanatatii, au prezentat experiente personale si au propus participantilor la eveniment modalitati de prevenire si solutii concrete pentru iesirea din burnout. Printre vorbitori s-au aflat Radu Tincu – medic primar Anestezie Terapie Intensiva, doctor in stiinte medicale, Madeleine Negoita – psiho­terapeut si psiholog la Clinica Oana Nicolau, Radu Restivan – fondatorul comunitatii sportive 321Sport, Andrei Dumitrascu – directorul de marketing si comunicare Secom® si Stefan Teodo­rescu – trainer certificat de mindful­ness si fondatorul Asociatiei de Mind­ful Leadership.

SCOALA MAMEI SAMAS CLUJ

Asociatia SAMAS, cu sprijinul Secom®, a lansat proiectul social „Scoala Mamei SAMAS” Cluj-Napoca, menit sa contri­buie la scaderea mortalitatii infantile. Prin intermediul acestuia, parinti si viitori parinti beneficiaza de cursuri gratuite despre alaptare, nastere si ingri­jirea bebelusului. Acestea sunt sustinute de educatori perinatali formati si cer-tificati SAMAS, specializati in educatia prenatala si postnatala, precum si in nutritia mamei si copilului. Cursurile au o durata de 90 de minute si se desfasoara saptamanal, pe perioada acestui an. Programul acestora este disponibil pe site-ul www.asociatiasamas.ro.

FIECARE ZI ESTE UN START IN SPORT!

Tot mai multi tineri au probleme articulare, ca o consecinta a stilului de viata modern, a sedentarismului, supraponderalitatii sau a programelor de fitness in care miscarile sunt efectua­te gresit. Pentru acestia, Secom® a demarat in luna iunie, impreuna cu comunitatea sportiva 321Sport, proiectul educational „Fiecare zi este un start in sport”, sustinut de MSM 750mg. Este vor­ba despre o mini-serie de videoclipuri de tip antrenament in care Radu Resti­van, alaturi de invitati speciali (precum Ana Maria Branza, campioana olimpica la scrima), propun exercitii impotriva celor mai comune dureri articulare.

ASE STUDENT RUN

Pe 6 aprilie 2019, Secom® a sustinut, in calitate de partener oficial, editia a IV-a a crosului dedicat elevilor si studentilor din Bucuresti si oricui isi doreste sa faca miscare. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Marketing din cadrul Acade­miei de Studii Economice din Bucuresti, in colaborare cu Asociatia Municipala de Atletism Bucuresti si cu Federatia Roma­na de Atletism. S-a desfasurat in parcul Titan, pe un traseu de 3 km in jurul la­cului. La maraton au participat 1.300 de persoane, care au primit premii constand in kituri MSM750 mg din portofoliul Secom® Romania, in cadrul unui concurs prin care le-au fost testate vitalitatea si sanatatea articulatiilor.

Actiuni initate de secom

Actiunile initiate de Secom® raspund unor nevoi concrete ale oamenilor si pun sub lupa subiecte de actualitate (precum fenomenul de burnout), sprijina educatia tinerilor viitori parinti sau promoveaza activitatea fizica, sportul si interesul pentru un stil de viata echilibrat, indiferent de varsta.

OPINII

„Epuizarea la locul de munca tinde sa devina o virtute, iar cei care sunt expusi acestui fenomensunt incurajati prin diferiteforme de stimulare sa continue.”
Radu TincuMedic primar Terapie Intensiva

„Fiecare viata este pretioasa si doar luand atitudine, prin initiative precum Scoala Mamei SAMAS, putem sa aducem o schimbare in bine.”
Lucia CosteaManaging Partner Secom

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare