Reduceri de vara: -10% la 150 lei | -20% la 250 lei

Deficienta de vitamina D corelata cu riscul de anemie

Deficienta de vitamina D corelata cu riscul de anemie

Vitamina D, cunoscuta si ca vitamina soarelui, este benefica in special pentru sistemele osos si muscular. Cercetari recente leaga deficienta de vitamina D si de riscul crescut de anemie la copii.

Potrivit unui studiu, realizat in cadrul Johns Hopkins Children’s Center si publicat in Journal of Pediatrics, exista o serie de procese organice care traseaza o legatura intre un nivel scazut de vitamina D in organism si anemie. Cercetatorii considera ca rezultatele obtinute nu indica o relatie tip cauza-efect ci o interactiune intre nivelul de vitamina D si hemoglobina. Astfel, vitamina D influenteaza producerea celulelor rosii in cadrul maduvei, precum si capacitatea acestora de a regla inflamatia imunitara, fenomen cunoscut ca generator al anemiei.

Cercetatorii au studiat mostre de sange de la peste 10 400 de copii. Acestia au urmarit la fiecare nivelul de vitamina D si hemoglobina. Vitamina D era in cantitati mai scazute la copii care prezentau si un nivel mai mic al hemoglobinei, fata de copii care nu aveau anemie. De asemenea, cercetatorii au observat diferente si in functie de rasa. Copii afro-americani aveau o incidenta mai mare a anemiei decat cei caucazieni.

Produse recomandate


  • 30 ml (gust de fr...
    Pret obisnuit
    58,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare