5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi

5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi

Acizii grasi Omega sunt celebri pentru rolul benefic asupra sanatatii. Iata, detaliat, care sunt problemele pe care acesti acizi le pot atenua, sau le pot chiar preveni, echilibrand organismul acolo unde este nevoie.

Acizii grasi Omega-3 sunt considerati acizi grasi esentiali, adica avem nevoie de ei pentru ca organismul nostru sa functioneze normal. De exemplu, acizi grasi Omega-3 au un rol important in reducerea inflamatiilor in organism, cu precadere la nivelul vaselor de sange si incheieturilor. Se cunosc mai multe tipuri de acizi grasi Omega-3, cele mai importante forme pentru sanatate fiind EPA si DHA, care se gasesc, de exemplu, in uleiul de peste. Plante precum inul contin acizi grasi Omega-3 care pot fi convertiti in organism in DHA si EPA, iar uleiul de alge marine contine, in mare parte, DHA.

Cuprins

1. Au grija de sanatatea vaselor de sange
2. Ajuta dezoltarea fatului
3. Lubrifiaza articulatiile si reduc durerea
4. Alunga depresia
5. Protejeaza creierul de degradare
Cele mai bune surse de acizi Omega

Au grija de sanatatea vaselor de sange

Potrivit studiilor, acizii grasi Omega-3 reduc riscul de boli cardiovasculare. Acest lucru se explica prin faptul ca ajuta la reducera nivelului de trigliceride din sange si sunt implicati in reducerea aritmiilor. De aceea, persoanele care iau suplimente alimentare cu Omega-3 au un risc mai mic de boli cardio-vasculare.

Ajuta dezoltarea fatului

In cazul femeilor insarcinate, acizii EPA si DHA au efecte protectoare si ajuta la dezvoltarea armonioasa a embrionului. Mai exact, sulplimentele cu acizi grasi Omega-3, administrate in timpul sarcinii ajuta la dezvoltarea neurologica a fatului si de asemenea, ajuta vederea bebelusilor. Pentru unii medici specialisti, suplimentele cu Omega-3 in sarcina sunt la fel de importante precum sunt suplimentele cu acid folic, care previn defectele de tub neural.

Lubrifiaza articulatiile si reduc durerea

Mai multe studii au demonstrat ca suplimentele alimentare cu acizi grasi Omega reduc in mod semnificativ durerile resimtite la nivelul articulatiilor. Mai mult, persoanele care le folosesc raporteaza si o imbunatire a mobilitatii articulare. Aceste efecte pozitive se datoreaza efectului antiinflamator produs de Omega-3 in organism.

Alunga depresia

Cercetatorii au descoperit ca nivelurile ridicate de Omega-3 scad din intensitatea si din manifestarile depresiei. Efectul pozitiv se explica prin faptul ca acizii grasi Omega contribuie la echilibrarea neurologica. Din acest motiv, o dieta saraca in acizi grasi determina disfunctii la nivelul functionarii receptorilor cerebrali, de aceea se poate ajunge la tulburari afective si de personalitate. Beneficiile nu sunt doar in cazul persoanelor cu depresie ci si in cazul celor care sufera de sindrom bipolar sau de alte tulburari de personalitate.

Protejeaza creierul de degradare

In cazul copiilor, acizii grasi Omega ajuta la dezvoltarea functiilor cerebrale si au efect pozitiv in reducerea simptomelor asociate cu ADHD-ul si autismul. In cazul adultilor, acizii grasi Omega au efect protector asupra creierului si reduc riscul de dementa asociat cu bolile neurodegenerative.

Cele mai bune surse de acizi Omega

Acizii grasi esentiali Omega-3 (linolenic) si Omega-6 (linoleic) nu pot fi sintetizati de organism, de aceea trebuie suplimentati prin aport exterior. Acizii grasi Omega-9 nu sunt esentiali pentru ca organismul ii poate sintetiza. Produsul 100% natural Flax Oli Super Lignan 100 capsule de la Secom®, din gama Nature's Way® foloseste ulei din seminte de in de cea mai inalta calitate, garantat sa contina acizi grasi Omega-3/6/9 si lignani din seminte de in nemodificate genetic. Inul este cea mai bogata sursa de lignani oferind de 70 , pana la 800 de ori mai multi lignani decat alte surse din plante.
Uleiul de in din Flax Oil Super Lignan este obtinut prin presare la rece, nerafinat. Printe efectele adjuvante ale produsului Flax Oli Super Lignan se afla echilibrarea nivelului hormonal masculin si feminin prin modularea selectiva a receptorilor de estrogeni, inhibarea aromatazei - enzima esentiala in biosinteza estradiolului din testosteron, reducerea nivelului estrogenilor liberi prin stimularea sintezei unei proteine esentiale hormonilor sexuali), reducerea conversiei testosteronului in dihidrotestosteron. De asemenea, are efect antioxidant, antiinflamator, anticoagulant, vasodilatator, antialergic, contribuie la cresterea sensibilitatii receptorilor celulari de insulina, reduce efectele hiperinsulinemiei, ajuta la mentinerea concentratiei de fosfolipide din membranele celulelor retiniene, nervoase si a mielinei.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare