-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Rolul terapiilor naturale in patologia copilului

Rolul terapiilor naturale in patologia copilului

Sanatatea copilului reprezinta un echilibru foarte fragil, pe care fiecare parinte incearca sa-l obtina. Desi este greu de inteles si nedrept, de multe ori copiii se confrunta cu suferinte dificil de gestionat. Despre perspectiva integrativa asupra a doua conditii patologice ale copilului discutam in randurile de mai jos.

A. Utilizarea terapiilor naturale in oncologia pediatrica

Desi cuvintele „copil” si „cancer” nu ar trebui asociate niciodata, din nefericire cancerul afecteaza anual sute de mii de copii. Tipurile de cancer care se dezvolta la copii sunt de multe ori diferite de cele ale adultilor. Cele mai frecvente tipuri de cancer intalnite la copii sunt: leucemiile, limfoamele, tumorile sistemului nervos central, ale rinichilor, ochilor, oaselor, glandelor suprarenale.

Cateva cause ale cancerului la copii
Spre deosebire de formele dezvoltate de adulti, cancerele copiilor sunt cauzate mai putin de factorii externi, de stilul de viata sau de mediu, fiind, cel mai adesea, rezultatul unor modificari (mutatii) ale ADN-ului celular, care transforma celulele normale in celule canceroase. Mutatiile ADN-ului celular care cresc riscul de aparitie a anumitor tipuri de cancer pot fi mostenite de la un parinte sau dobandite (mutatii care se produc in viata copilului, uneori chiar inainte de nastere).
Cauzele mutatiilor genetice care produc cancer nu sunt pe deplin cunoscute. Unele pot avea cauze externe – expunerea copiilor sau/si a parintilor la radiatii, campuri electromagnetice, pesticide, solventi, metale grele, produse petroliere, fumatul sau infectiile virale.

Tratamente conventionale si naturale
Copiii si adolescentii cu cancer sunt tratati de specialistii in oncologia pediatrica, cunoscatori ai nevoilor speciale ale acestora.
Tratamentele alopate (conventionale) ale cancerului cuprind interventia chirurgicala, chimioterapia, radioterapia, transplantul de celule stem hematopoietice, imunoterapia, terapia tintita. Progresele facute in oncologie in decursul ultimilor ani au imbunatatit foarte mult prognosticul bolii pentru copiii cu afectiuni neoplazice.
Ca in orice boala, diagnosticarea timpurie creste speranta de viata. Diagnosticarea unui copil cu cancer afecteaza puternic familia. In aceste cazuri, un numar mare de parinti apeleaza la terapiile naturale. Statisticile arata ca aproximativ 80% din pacientii cu cancer folosesc si produse naturale pentru imbunatatirea capacitatii naturale de vindecare a corpului.

„Natural” nu este intotdeauna sigur!
Este important sa retineti ca vitaminele, mineralele si plantele pot avea efecte puternice asupra organismului. Unele dintre acestea pot interactiona cu medicamentele si/sau cu tratamentele pentru cancer sau pot fi contraindicate in anumite tipuri de cancer. Starea coplesitoare si de confuzie care cuprinde familia la aflarea unui diagnostic de cancer poate duce la greseli cum ar fi folosirea unor produse cu un continut foarte mic de substanta activa sau cu „formule secrete” care promit miracole si vindecari pentru orice boala, administrarea produselor pe criterii nestiintifice („am auzit ca a facut bine”, „am vazut o reclama”), reducerea tratamentului la un singur obiectiv terapeutic, adesea nu cel mai important.

Tratamente personalizate
Cancerul afecteaza fiecare persoana in mod diferit. Chiar acelasi tip de cancer poate evolua si raspunde diferit la aceleasi tratamente.
In Centrul de Medicina Integrativa Secom® programele personalizatede tratamente naturale complementare sunt elaborate pe baza:
- analizei holistice a copilului pentru cunoasterea aspectelor privind varsta, tipul si stadiul bolii, starea generala de sanatate, simptomele prezente, medicatia administrata, antecedente heredo-colaterale, regimul alimentar etc.;
- integrarii (asocierii) sigure si eficiente a produselor naturale in programul global de tratament al pacientului;
- indicatiilor literaturii stiintifice de specialitate.

Tratamentele naturale complementare au ca obiective terapeutice:
- reducerea unor factori favorizanti ai bolii (ex.: infectiile, hiperpermeabilitatea intestinala, inflamatiile);
- reducerea unor mecanisme de diviziune anormala a celulelor;
- sustinerea sistemului imunitar (unele celule tumorale inhiba actiunea sistemului imunitar, iar altele pot avea modificari care le fac greu de recunoscut de catre sistemul imunitar);
- imbunatatirea starii generale de sanatate;
- cresterea capacitatii de toleranta la chimio si radioterapie (reducerea neuropatiei periferice, pierderii in greutate, constipatiei, diareei, oboselii, toxicitatii cardiace, renale, anxietatii, tulburarilor de somn etc.).

Produsele, instrumente importante de lucru
In Centrul de Medicina Integrativa Secom®, pentru elaborarea programelor de tratamente naturale complementare folosim peste 250 de tipuri de produse naturale importate de la producatori internationali de prestigiu.
Produsele folosite sunt extrem de bine verificate, decontaminate, purificate si realizate pe baza unor tehnologii avansate si cu standarde de calitate foarte inalte, ceea ce le confera eficienta si siguranta maxime.
Efectele benefice ale acestora au fost confirmate prin studii, analize si observatii clinice efectuate pe plan international asupra produsului respectiv. Companiile producatoare aplica in activitatea lor cele mai noi cunostinte in domeniul biotehnologiilor, medicinei si nutritiei.
Produsele imbina experienta medicinei traditionale chineze, medicinei ayurvedice, fitoterapiei europene si homeopatiei, folosind la maximum potentialul terapeutic imens pe care il au plantele.
Dincolo de statisticile referitoare la oncologia pediatrica sunt povestile extraordinare despre curajul, lupta si triumful copiilor si al familiilor lor in lupta cu aceasta boala.

80% din pacientii cu cancer folosesc, conform statisticilor, si produse naturale pentru imbunatatirea capacitatii naturale de vindecare a corpului. Produsele Secom® imbina experienta medicinei traditionale chineze, medicinei ayurvedice, fitoterapiei europene si homeopatiei, folosind la maximum potentialul terapeutic imens pe careil au plantele.


B. Utilizarea terapiilor naturale in tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD)

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie – ADHD – nu este o boala, ci o disfunctie care se manifesta prin lipsa de concentrare, impulsivitate, hiperactivitate.

Simptomatologie
Aproximativ 5-10% dintre copiii de varsta scolara pot avea ADHD. Unii copii au predominant simptome legate de lipsa de concentrare, altii, de hiperactivitate si impulsivitate, in timp ce altii au toate cele trei tipuri de simptome. Cand simptomele respective nu sunt insotite de o activitate excesiva si agitata, afectiunea se numeste tulburare de deficit de atentie sau ADD (Attention Deficit Disorder).

Criterii de diagnostificare a ADHD
Nu exista un test specific pentru diagnosticarea ADHD.
Criteriile de diagnosticare a ADHD sunt:
- neatentie, impulsivitate sau hiperactivitate manifestate inainte de varsta de 12 ani, mai accentuate decat ale altor copii de aceeasi varsta si manifestate cel putin 6 luni;
- comportamentele afecteaza cel putin doua domenii ale vietii unui copil (ex.: la scoala, acasa, in relatiile cu prietenii).
Cauza exacta a ADHD nu este cunoscuta.

Solutiile naturale
In ADHD apar anumite dezechilibre ale raporturilor dintre neurotransmitatori. Adeseori, copiii afectati au si un dezechilibru al nivelului de nutrienti esentiali necesari sintezei acestor neurotransmitatori. De exemplu, acesti copii nu au o digestie si absorbtie corespunzatoare si pot avea chiar anumite infectii (ex: candida, paraziti intestinali).
Asigurarea unui aport nutritional corespunzator, care sa sustina creierul si metabolismul, ar putea fi cheia ameliorarii simptomatologiei ADHD.
Tratamentele naturale elaborate in Centrul de Medicina Integrativa Secom® urmaresc reechilibrarea nivelurilor neurotransmitatorilor si imbunatatirea starii generale de sanatate a pacientului printr-o abordare holistica. Din categoria suplimentelor naturale ce actioneaza asupra imbunatatirii functiei cerebrale mentionam PureDHA, Multi Vitamin & Mineral.

Afectiune a sistemului nervos vegetativ evidentiata prin EIS


Electroscanarea interstitiala evidentiaza, in imaginile de mai jos, efectele tratamentului natural recomandat la Centrul de Medicina Integrativa Secom®. Pacienta, in varsta de 9 ani, a fost diagnosticata cu cancer renal. A urmat tratament chirurgical si chimioterapie, iar la Centrul de Medicina Integrativa Secom® parintii sai s-au adresat pentru tratament complementar natural de sustinere, care s-a extins pe o perioada semnificativa. In imaginile alaturate, culoarea galbena indica stari acute, culoarea albastra indica stari cronice, iar culoarea gri, organe cu functionare normala.







































Articol publicat in Nr. 5 al revistei ”Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa”

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare