📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Rolul medicinei integrative in sustinerea pacientilor alergici

Rolul medicinei integrative in sustinerea pacientilor alergici

Alergiile sunt un subiect de mare interes pentru ca, pe langa manifestarile specifice, pot fi implicate si in alte probleme de sanatate, cum ar fi: tulburari digestive, dureri cronice articulare si musculare, dureri de cap, depresie, anxietate, afectiuni ale pielii, oboseala.

Alergiile alimentare sunt tot mai frec­vent recunoscute ca o povara pentru sanatatea publica. Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom®vine si in sprijinul pacientilor cu afectiuni alergice, oferind terapii natu­rale, personalizate, integrate tratamen­telor alopate urmate de acestia.

TRATAM OMUL BOLNAV, NU DOAR BOALA UNUI OM

In Centrul Secom® ne concentrampe intelegerea individualitatii fiecarui pacient, pentru a-i oferi solutii per­sonalizate de tratament, si nu retete standard! Echipa medicala a Centrului Secom® considera organismul ca fiind un intreg, nu un ansamblu de organe independente, si de aceea elaboreaza programe de tratament natural si reco­mandari nutritionale pe baza evaluarii holistice a pacientului, punand accen­tul pe identificarea si abordarea cauze­lor, nu doar a simptomelor bolilor.Medicii stabiliesc o relatie de partene­riat terapeutic cu fiecare pacientsi stimuleaza o atitudine preventivasi proactiva din partea acestuia.

EVALUARE HOLISTICA

Pentru elaborarea programelor naturale de tratament pentru pacientii cu alergii sau intolerante alimentare, medicii Centrului Secom® analizeaza:

# tipul de alergii si intolerante care au fost identificate prin teste specifice efectuate de pacient;
# istoricul simptomelor;
# factorii genetici, emotionali, mentali, spirituali, de mediu si sociali implicati in patogenia bolii;
# istoricul medical, antecedentele he­redo-colaterale, afectiunile cunoscute, tratamentele urmate, atitudinea fata de boala, regimul alimentar, alte aspecte care pot influenta sanatatea pacientului;
# modificarile structurale ale organe­lor, identificate cu ajutorul ecografiilor efectuate in cadrul Centrului sau a ana­lizelor imagistice prezentate de pacient.

Daca investigatiile efectuate de pacient nu sunt suficiente pentru stabilirea unui diagnostic, medicii Centrului Secom® pot recomanda si alte teste, ca de exemplu teste pentru evaluarea microbiomului intestinal sau teste spe­cifice pentru boala celiaca.

Tratamentele naturale recomandate la Centrul Secom® sunt complementa­re tratamentelor alopate si urmaresc obtinerea unor rezultate benefice, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, asupra sanatatii si calitatii vietii pacientului.

PROGRAME DE TRATAMENT CARE ABORDEAZA CAUZELE ALERGIEI

Alegerea si dozarea produselor natura­le si etapizarea administrarii lor sunt realizate de medicii Centrului Secom® pe baza celor mai noi descoperiri in domeniul fitoterapiei, a indicatiilor literaturii de specialitate, a rigorilor stiintei medicale si a cazului concret al pacientului.

Programele de tratament natural re­comandate includ asocieri de produse care abordeaza disfunctiile ce stau la baza alergiei, putand ajuta la:

# refacerea si mentinerea functiei de bariera a membranelor mucoaselor in­testinale, prin restabilirea integritatii acestora, echilibrarea microbiomului intestinal si stimularea imunoglobu­linei IgA, implicate in sindromul de intestin permeabil, intestinul iritabil si SIBO;
# reducerea hiperactivitatii sistemului imunitar la alergeni, prin actiune asu­pra sintezei anticorpului IgE alergen specific;
# reducerea reactiilor generate in alergii;
# reducerea sintezei, eliberarii si actiunii histaminei, prin diminuarea conversiei aminoacidului histidina in histamina, stabilizarea mastocitelor si reducerea sensibilitatii receptorilor de histamina;
# stimularea sintezei si eliberarii en­zimei diaminoxidaza (DAO) care degra­deaza histamina la nivel digestiv;
# reducerea deficitului enzimatic prin aport extern de enzime digestive;
# imbunatatirea barierei cutanate si a microbiomului cutanat si reducerea pruritului in cazul dermatitei atopice;
# echilibrarea raspunsului organismului la factorii de stres, prin sustinerea axei hi­potalamus-hipofiza suprarenale (HPA);
# reducerea hiperactivitatii cailor respi­ratorii si a bronhoconstrictiei, prin echi­librarea sistemului nervos vegetativ;
# diminuarea deficitelor nutritionale induse de restrictiile alimentare impuse in special in boala celiaca;
# imbunatatirea starii generale de sanatate a organismului, alergiile si intolerantele fiind adesea cauza, dar si consecinta unui numar mare de afectiuni si simptome.

NUTRITIA FUNCTIONALA SI INTEGRATIVA

Nutritia functionala si integrativa este o componenta a medicinei functionale cu un rol important in prevenirea sau reducerea cauzelor si a manifestarilor alergiilor sau intolerantelor alimentare prin alimentele introduse in dieta.

La Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom® oferim mai mult decat un plan alimentar sau diete standardizate – elaboram programe de nutritie pe crite­rii stiintifice, flexible si personalizate.

MONITORIZARE CONSTANTA

Dupa consultatia initiala la Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom®, medicul stabileste un program de monitorizare pentru fiecare pacient.

Monitorizarea este necesara pentru analizarea evolutiei starii de sanatate in urma tratamentelor recomandate si adaptarea acestora la evolutia pacientu­lui si a obiectivelor terapeutice propuse.

Poate beneficia de serviciile Centrului de Medicina Functionala si Integrati­va Secom® orice persoana care are o atitudine preventiva si un stil de viata sanatos sau care sufera de boli acute ori cronice, inclusiv de afectiuni alergice, intolerante sau alergii alimentare.

referinte:

1. Personalized Medicine in Cardiovascular Diseases – www.ncbi.nlm.nih.gov
2. Herbal Medicine for the Treatment of Cardiovascular Disease – jamanetwork.com
3. Gut Microbiota in Cardiovascular Health and Disease – www.ncbi.nlm.nih.gov

AVANTAJELE CENTRULUI SECOM®

* Avem peste 18 ani de experienta in fito­terapia stiintifica si suntem primul Centru de consultanta care a introdus in Romania acest concept;
* Peste 19.000 de pacienti au avut evolutii favorabile sub tratamentele recomandate;
* Echipa medicala cu experienta in domeniul medicinei functionalesi integrative;
* Servicii medicale de calitate: fitoterapie stiintifica, nutritie functionala si integrativa, ecografie;
* Peste 300 de tipuri de suplimente alimentare naturale de calitate superioara din portofoliul Secom®, care permit elabo­rarea de tratamente naturale pentru o gama larga de afectiuni;
* Suport informational si educational necesar pacientului pentru a-si intelege problemele de sanatate si beneficiile pro­gramelor de tratament recomandate.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare