📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Medicina functionala - sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Medicina functionala - sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Centrul Secom® vine in intampinarea dorintei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente si personalizate prin aplicarea principiilor medicinei functionale si integrative.

Medicina functionala si integrativa se bazeaza pe analiza holistica a pacientu­lui, pe identificarea si tratarea cauzelor, nu doar a simptomelor bolilor, elaborea­za tratamente personalizate, integrate altor tratamente urmate de pacient si stabilieste o relatie de parteneriat tera­peutic intre pacient si medic.

APLICABILITATEA MEDICINEI FUNCTIONALE SI INTEGRATIVEIN CANCER

Chiar daca s-au inregistrat progrese majore in tratamentele medicale, cancerul continua sa fie o problema grava de sanatate in intreaga lume. Cancerul este o afectiune complexa, transformarea unei celule normale intr-o celula canceroasa si raspandirea in organism fiind cauzata de un numar mare de factori. Pentru a obtine rezul-tate benefice, tratamentele trebuie adaptate atat la natura complexa si multifactoriala a cancerului, cat si la cazul concret al fiecarui bolnav.

SOLUTII PERSONALIZATEDE TRATAMENT

Strategia „o masura unica se potriveste tuturor” nu este valabila in nicio afectiune, cu atat mai mult in cazul bolilor oncologice. In Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom® ne concentram pe intelegerea individualitatii fiecarui pacient, pentru a-i oferi solutii personalizate de trata­ment, si nu retete standard!

TRATAM UN OM CU O BOALA, NU BOALA UNUI OM

Programele de tratament bazate pe fito­terapia stiintifica sunt complementare si integrate sigur si eficient celorlalte tratamente urmate de pacient. Sustinem o colaborare interdisciplinara intre medicina conventionala si medicina functionala pentru evaluarea si gesti­onarea bolilor cronice. Credem intr-o abordare holistica a pacientului, in intelegerea acestuia ca un intreg (nu doar ca un ansamblu de organe inde­pendente). De aceea, medicii Centrului aleg si etapizeaza programele de trata­ment si recomandarile nutritionale pe baza evaluarii holistice a pacientului.

EVALUAREA HOLISTICA A PACIENTULUI

Evaluarea pe care o facem in cadrul Centrului analizeaza:

* Afectiunile cunoscute, investigatiile de laborator si imagistice, simptomele, tratamentele in desfasurare, anteceden­tele familiale de boala, factorii genetici, emotionali, mentali, spirituali, sociali si de mediu, atitudinea fata de boala, regimul alimentar, expunerea la toxine, traumele fizice, mentale si emotionale care pot afecta sanatatea pacientului.

* Dezechilibrele functionale si modi­ficarile structurale ale sistemului diges­tiv, hormonal, imunitar, genito-urinar, respirator, cardiovascular, nervos, osteoarticular care au precedat sau pot duce la aparitia bolilor.

* Identificarea, prin diverse teste, a modificarilor functionale care au pre­cedat sau pot duce la aparitia bolilor la nivel digestiv, endocrin, genito-urinar, imunitar, respirator, cardiovascular, nervos, osteoarticular, limfatic.

Medicii Centrului Secom® aleg, dozeaza si etapizeaza administrarea produse-lor naturale pe baza celor mai noi descoperiri in domeniul fitoterapiei, a indicatiilor literaturii de specialitate, a rigorilor stiintei medicale si a cazului concret al pacientului.

PROGRAMELE DE TRATAMENT COMPLEMENTAR

Aceste programe pe care le elaboram in cadrul Centrului Secom® vizeaza:

* Reducerea mecanismelor folosite de celulele canceroase/neoplazice pentru proliferare, progresie si rezistenta la trata­ment. Pentru realizarea acestor obiective recomandam produse care ofera suport in reducerea inflamatiilor, a neoangio­genezei, disfunctiei mitocondriale, deze­chilibrelor hormonale, stresului oxidativ, eliminarea compusilor toxici, pentru inducerea apoptozei, reglarea metabolis­mului glucidic, echilibrarea florei intes­tinale, imbunatatirea actiunii sistemului imunitar etc.

* Sustinerea diviziunii celulare normale.

* Imbunatatirea calitatii vietii pacientilor prin reducerea efectelor secundare ale chimio si radioterapiei, tratarea altor probleme de sanatate ale pacientului (diabet, HTA, hipercoleste­rolemie, afectiuni osteoarticulare, cardi­ovasculare, respiratorii, obezitate etc.), cresterea nivelului de energie, reducerea durerilor, stresului, anxietatii, depresiei, insomniei induse de boala.

NUTRITIA FUNCTIONALA SI INTEGRATIVA

Aceasta este o componenta a medicinei functionale si are un rol major in redu­cerea cauzelor si a manifestarilor boli­lor prin alimentele introduse in dieta. Malnutritia este o problema frecventa la pacientii cu cancer, cu consecinte nega­tive asupra calitatii vietii, starii generale de sanatate, tolerantei si raspunsului la tratament. De aceea, in cazul pacientilor oncologici, evaluarea si managementul nutritional sunt esentiale.

In Centrul Secom®, programele de nutritie recomandate se bazeaza pe evaluarea holistica si a alimentatiei pacientilor, sunt personalizate si sunt integrate tratamen­telor alopate si naturale urmate de acestia, in scopul mentinerii si refacerii statutului nutritional, echilibrarii compozitiei cor­porale. Oferim mai mult decat un plan alimentar sau diete standardizate!

MONITORIZARE CONSTANTA

Dupa incheierea tratamentelor alopate, unii bolnavii se simt lipsiti de sprijin si se intreaba ingrijorati ce pot face pen­tru a reduce riscul reaparitiei canceru­lui si cum pot maximiza o supravietuire sanatoasa.

Programele de monitorizare stabilite de medicii Centrului Secom® permit adaptarea tratamentelor naturale si a recomandarilor nutritionale la evolutia pacientilor si dupa incheierea tratamen­telor conventionale.

Sunt vizate reducerea unor manifes­tari cum ar fi oboseala, problemele de memorie, durerile, neuropatia, anxie­tatea, depresia, insomnia, limfedemul, deficientele nutritionale, cu care unii pacienti se confrunta dupa incheierea tratamentelor alopate.

MEDICINA FUNCTIONALA, EFICIENTA IN AFECTIUNI DIVERSE

Poate beneficia de serviciile Centrului Secom® orice persoana care sufera de boli acute sau cronice, cum ar fi artrite, alergii, astm, acnee, psoriazis, boli auto­imune, afectiuni cardiovasculare, colon iritabil, colita ulcero-hemoragica, boala Crohn, dislipidemii, sindrom metabolic, diabet, tulburari de menopauza, migre­ne, insomnii, ADHD, oboseala cronica, boala Alzheimer, dementa, depresie, anxietate, scleroza multipla, boala Parkinson, osteoporoza.

In cazul afectiunilor oncologice, bene-ficiile tratamentelor recomandate la Centrul Secom® sunt confirmate de pacientii nostri – vedeti studiile de caz din paginile 26 si 27.

Din pacate, unii pacienti, sub impactul emotional al diagnosticului si coplesiti de sugestiile – bine intentionate, de altfel – ale familiei si prietenilor care „au auzit despre tratamente miraculoa­se”, nu pot discerne intre informatiile bune si cele amagitoare sau false. Pentru a nu irosi timpul, cateodata scurt, al bolnavilor de cancer, este nece­sar sa se apeleze la sfatul specialistilor.

Cancerul nu este sfarsitul drumului! Respectand toate recomandarile medi­cale, asociate cu tratamente fitoterape­utice, programe de nutritie stiintifica si un stil de viata sanatos, cancerul poate avea o evolutie favorabila!

CAZUL 1 – CANCER DE PROSTATA

Varsta: 75 de ani
Sexul: Masculin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: In noiembrie 2018, pacientul s-a prezentat la Centrul Secom® cu diagnosticul de cancer de prostata cu multiple metastaze osoase, Gleason 8 (4+4), PSA la biopsie 81ng/ml.

Alte afectiuni ale pacientului: Hipertensiune arteriala, dislipidemie, tulburari de circulatie sanguina.

Antecedentele familiale: Mama – cancer de colon, sora – cancer de vezica urinara.

Aspecte privind tratamentul: Pacientul urmeaza un tratament pentru reducerea sintezei de testosteron si blocarea receptorilor de testosteron pe celulele tumorale. Analizele de laborator indicau sindrom inflamator, deficienta de calciu si fosfor, nivel foarte crescut al markerilor tumorali specifici metastazelor osoase.

Analize si diagnostic la Centrul Secom®: Pentru analiza predispozitiei ereditare, pacientul a efectuat teste genetice, care nu au identificat mutatii genetice implicate in cancerul de prostata. Programele de tratament cu produse naturale au fost personalizate si elaborate lunar.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Tratamentul s-a bazat pe Tien Hsien, care a fost asociat cu alte produse pentru sustinerea efec­telor pozitive si reducerea efectelor secundare ale hormonoterapiei, prevenirea fracturilor osoase, sustinerea sistemului imunitar, reducerea inflamatiilor, reducerea tulburarilor emotionale provocate de boala.

Rezultate: Evolutia pacientului este pozitiva, evidentiata prin normalizarea valorilor mar­kerilor tumorali, regresia procesului tumoral prostatic, a determinarilor secundare osoase si lipsa aparitiei unor leziuni noi.

CAZUL 2 – CANCER ESOFAGIAN

Varsta: 47 de ani
Sexul: Feminin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: In iunie 2017, pacienta s-a prezentat la Centrul Secom® cu diagnosticul de carcinom orofaringian scuamos necheratinizat cu extensie la baza limbii si cu adenopatii laterocervicale si submandibulare.

Aspecte privind tratamentul: Tratamentul urmat a fost cu radioterapie, apoi chimioterapie asociata cu anticorpi monoclonali. Pacienta nu are antecedente familiale de cancer, nu este fumatoare si nu are alte afectiuni.

Diagnostic la Centrul Secom®: La prezentarea in Centru pacienta avea deficit ponderal marcat, candidoza bucala, gura „arsa”, deglutie grea, insomnie, oboseala, amorteli, reactii adverse cuta­nate, anemie, leucopenie, limfocitopenie, usoara crestere a enzimelor hepatice. Programele de tra­tament natural au fost stabilite etapizat, pe baza principiilor medicinei functionale si integrative. Analizele efectuate in cadrul Centrului au identifi­cat tulburari functionale ca, de exemplu, distonie neurovegetativa si sindrom de intestin permeabil.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Tratamentele cu produse Secom® au vizat reface­rea mucoaselor bucale si intestinale, sustinerea functiei imunitare antitumorale, reducerea deficitului de nutrienti, echilibrarea hormonala, imbunatatirea digestiei si a functiilor hepatice. Pacienta a primit si recomandari de dieta.

Rezultate: Starea pacientei s-a imbunatatit vizibil de la luna la luna – de la cresterea greutatii cor­porale si posibilitatea de a inghiti alimente solide la somn si apetit alimentar normale, cresterea rezistentei la stres si normalizarea valorilor mar­kerilor tumorali. Ultimele investigatii imagistice efectuate au indicat lipsa formatiunii tumorale, regresia adenopatiilor submandibulare si latero­cervicale.

CAZUL 3 – CANCER DE SAN

Varsta: 61 de ani
Sexul: Feminin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: In urma cu 7 ani, pacienta s-a prezentat la Centrul Secom® cu diagnosticul de cancer mamar dublu pozitiv (ER 95%, PG10%, CERB1+).

Antecedente familiale: Sora sa fusese diagnosticata cu sarcom.

Aspecte privind tratamentul: Pacienta este la menopauza de la 48 de ani, nu a urmat tratamente de substitutie hormonala, are greutatea corporala normala. In 2012 pacienta a suferit o interventie chirurgicala de masectomie partiala urmata de chimioterapie, radioterapie si hormonoterapie. In paralel cu tratamentele alopate, pacienta a inceput si tratamente naturale recomandate in Centrul Secom®.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Tratamentele au inclus Tien Hsien asociat cu alte suplimente naturale, pentru a ajuta la sustinerea sistemului osos, reducerea sintezei de estrogeni si antagonizarea receptorilor acestora, protejarea sistemului genital, mentinerea diviziunii celulare normale si a functiilor mitocondriilor, cresterea nivelului oxigenului celular, reducerea factorilor implicati in aparitia metastazelor. Pe baza evaluarilor functionale ale organismului efectuate periodic in cadrul Centrului, s-au administrat si produse naturale pentru sustinerea functionarii normale a organelor adaptogene (tiroida, suprarenale) si a sistemului nervos, ceea ce a dus la mentinerea perspectivei pozitive asu­pra bolii si a echilibrului emotional al pacientei.

Rezultate: Analizele sanguine si imagistice de monitorizare efectuate in anul 2019 au fost normale. Pacienta urmeaza in prezent hormono-terapie si tratamente cu produse Secom.

CAZUL 4 – CANCER DE PROSTATA

Varsta: 29 de ani
Sexul: Feminin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: S-a prezentat in luna ianuarie 2018 in Centrul Secom® cu diagnosticul limfom nonHodgkin, fara antecedente familiale de neoplazii.

Aspecte privind tratamentul: A urmat tratament cu anticorpi monoclonali.

Diagnostic la Centrul Secom®: Imunofenotiparea a indicat schimbarea fenotipului spre leucemie limfatica cronica, tratata cu un inhibitor de protein-kinaza. La prezentare, pacienta manifesta dureri articulare, slabiciune musculara, scadere ponderala, infectie cu Clostridium difficile, cefalee, amenoree, adenopatii generalizate, paloare sclero-tegumentara. Analizele de labora­tor evidentiau trombocitopenie, neutropenie, ane­mie, markeri tumorali specifici crescuti, sindrom inflamator.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: In clinica noastra pacienta a urmat un tratament cu suplimente naturale pentru a ajuta la refacerea florei intestinale, imbunatatirea functiilor hepa­tice si a rezistentei fizice, echilibrarea sistemului imunitar, sustinerea tratamentului oncologic si reducerea efectelor secundare ale acestuia. In functie de evolutia pacientei s-au recomandat produse naturale (Tien Hsien lichid, BroccoMax, Q absorb, Glutathione Reduced etc.), cu ajutorul carora pacienta s-a simtit mai bine, mai energica, si-a reglat apetitul, a recuperat in greutate, s-au redus adenopatiile si s-a imbunatatit functia medulara.

Rezultate: In prezent, pacienta este monitorizata lunar si urmeaza doar tratamente de sustinere a organismului elaborate in cadrul Centrului Secom®.

CAZUL 5 – CANCER DE COLON

Varsta: 54 de ani
Sexul: Feminin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: Pacienta s-a prezentat in luna aprilie 2019 la Centrul Secom® cu diagnosticul adenocarcinom de colon cu metastaze hepatice, operata de ocluzie intestinala si tratata ulterior cu chimioterapie combinata (citostatice si anticorpi monoclonali).

Aspecte privind tratamentul: Pacienta a dorit un program de tratament complementar care sa sustina tratamentul alopat, intrucat era foarte ingrijorata de evolutia metastazelor hepatice. Pacienta nu are antecedente familiale de neopla­zii, urmeaza si tratament antihipertensiv, nu este fumatoare si are alergii sezoniere.

Diagnostic la Centrul Secom®: Simptomatic prezenta stare de oboseala si dureri lombare, iar analizele de laborator indicau un nivel foarte scazut de vitamina D3. In urma testelor si analizelor suplimentare reco­mandate in cadrul Centrului s-au constatat stari patologice ca, de exemplu, disfunctii hepatice si rezistenta crescuta la insulina.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: In intocmirea programelor de tratament comple­mentar am avut in vedere sustinerea functiilor si structurii ficatului, fara sa interfereze cu trata­mentul alopat, echilibrarea microbiotei intesti­nale, sustinerea functiilor pancreatice si biliare, sustinerea metabolismului celulelor normale si a raspunsului imunitar antitumoral, reducerea deficitului de nutrienti.

Rezultate: Pacienta prezinta o evolutie foarte buna si se afla in continuare sub monitorizare la Centrul Secom®.

CAZUL 6 – CANCER TESTICULAR

Varsta: 21 de ani
Sexul: Masculin

Diagnosticul cu care se prezinta la Centrul Secom®: In urma cu 9 ani, pacientul a venit la Centru avand diagnostic de tumora maligna cu celule germinale la testiculul drept, cu metastaze pulmonare si cerebrale. Pacientul avea antecedente familiale: bunica materna, cancer de san, iar bunica paterna, cancer de pancreas.

Aspecte privind tratamentul: Pacientul suferi­se o operatie de orchiectomie terapeutica si lim­fadectomie, urmata de chimioterapie. Dupa apro­ximativ 7 luni boala metastazase la nivel cerebral si pulmonar, ceea ce a dus la instituirea tratamen­tului cu radioterapie si chimioterapie. Starea pa­cientului a fost grav afectata atat de boala, cat si de efectele secundare ale tratamentelor (infectie nosocomiala, pneumothorax bilateral, tulburari neurologice, reducerea masei musculare si a con­trolului neuro-motor, hipertensiune arteriala).

Diagnostic la Centrul Secom®: Dupa o luna de la incheierea tratamentului alopat, pacientul a inceput tratamentul natural in Centrul Secom®. Programele de tratament complementar au fost complexe si elaborate pe baza unei monitorizari saptamanale, apoi lunare, a starii pacientului.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Acestea s-au adresat atat afectiunii oncologice, cat si disfunctiilor digestive, respiratorii, cerebra­le, imunitare, emotionale ale pacientului si au fost integrate tratamentului alopat recomandat.

Rezultate: Evolutia, monitorizata prin analize sanguine si imagistice (CT, ecografii), a fost con­stant pozitiva, pacientul si-a reluat si incheiat stu­diile, viata profesionala si personala au intrat pe fagasul normal. Starea de sanatate este sustinuta in prezent prin tratamente naturale personalizate recomandate in Centrul Secom®.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare