Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

#NOI Perspective asupra Stresului

#NOI Perspective asupra Stresului

Stresul este considerat adesea inamicul nr. 1 la nivel global, prin rolul pe care il are in declansarea unui numar mare de afectiuni. Stresul este inevitabil, dar si indispensabil ca factor de succes adaptativ. Stephen Covey (autorul best seller-ului „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”), spune ca viata este facuta in proportie de 10% din ceea ce ni se intampla si 90% din felul in care reactionam la ceea ce ni se intampla. Dar oare cat de mult putem influenta raspunsul organismului la stres?

In cea mai noua editie a revistei Perspective aflam informatii complete despre: tipurile de stres, sindromul general de adaptare la stres, mituri si adevaruri, dar si despre fenomene precum bullying, tulburarea post-traumatica de stres (PTSD), care ne vor ajuta sa intelegem mai bine cum ne afecteaza stresul sanatatea si cum sa il gestionam eficient.

Fragmente din revista Perspective nr 21:

Burnout, sindromul epuizarii profesionale.

Descoperim care sunt cauzele si simptomele uneia dintre cele mai complexe tulburari generate la locul de munca, dar si legatura dintre burnout si depresie. (Info util p. 06-07)

Gestioneaza stresul, invata sa te adaptezi!

Stresul are rol semnificativin declansarea unui numar mare de afectiuni. Aflam din ultima editie Perspective care sunt structurile cerebrale implicate in raspunsul la factorii de stres, raspunsurile organismului la stresorii pozitivi si negativ, care sunt bolile cauzate de stres si la ce solutii de gestionare a stresului putem apela pentru a ne mentine in echilibru. (Articol principal p.08-15)

Rolul Stresului in afectiunile neurologice, Interviu cu Dr. Liviu Pendefunda, Medic Primar Neurologie, Sef Sectie Neurologie II, Spitalul Clinic de Urgenta “Nicolae Oblu”, Iasi

Incidenta afectiunilor neurologice a crescut in ultimii ani, iar in 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19, medicii constata deja o inmultire a acestora. Interviul ne ajuta sa intelegem mai bine legatura dintre stres si afectiunile neurologice. (Interviu p.18-19)

Rolul medicinei functionale in managementul stresului

Medicii Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom vin in intampinarea dorintei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente, si personalizate prin aplicarea principiilor medicinei functionale si integrative. (Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom p. 24-25)

Mituri si adevaruri despre stres

Aflam mai multe despre stres direct de la echipa de medici de la Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom® care clarifica o parte dintre aspectele cel mai des intalnite in discutiile cu pacientii referitoare la stres. (Info util p. 27)

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicaie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe Secom.ro.

Urmatorul articol