Din ce cauze ai pielea uscata?

Din ce cauze ai pielea uscata?

Pielea este prima linie de aparare a organismului tau impotriva agresiunilor externe. Soarele, vantul, schimbarile din dieta, stresul si varsta isi pun amprenta asupra pielii.

Una dintre problemele pielii poate fi uscarea exagerata, care creste mai departe riscul de infectii si alte afectiuni. Iata care sunt cauzele cele mai comune, ce conduc la uscarea pielii.

Cuprins

Dusurile fierbinti
Sapunurile prea agresive
Agentii iritanti
Hormonii
Ia masuri impotriva deshidratarii pielii!

Dusurile fierbinti

Pot fi relaxante, dar pielii tale nu ii fac niciun bine. Motivul? Inhiba productia de uleiuri naturale pe care pielea ta le sintetizeaza pentru a te proteja, scot apa din straturile superficiale de piele si, cu cat stai mai mult sub apa fierbite, cu atat pielea ta va fi mai uscata. Ce poti face? Redu temeratura pentru dus la una cat mai apropiata de temperatura corpului. Daca suporti doar apa mai fierbinte, atunci nu sta mai mult de 5 minunte sub dus si incearca sa te incadrezi cu ritualurile de curatare si frumusete in acest timp.

Sapunurile prea agresive

Gelurile de dus si sapunurile care nu au un pH neutru pot sa usuce si sa irite pielea. Ele inlatura bariera fragila pe care o constituie uleiurile naturale ale pielii si o lasa fara aparare. De aceeea, este indicat sa folosesti doar sapunuri blande, care nu au un pH acid si care protejeaza pielea. Ideal ar fi sa folosesti un sapun special pentru piele uscata.

Agentii iritanti

Buretele de dus, parfumul din cosmeticele pentru baie, dar si din produsele de ingrijire zilnica precum cel din laptele de corp, pot determina iritarea pielii. Iar pe fondul acestor probleme se poate ajunge si la uscarea tegumentului. Cele mai indicate produse pentru ingrijirea pielii sunt cele care contin acid lactic si uree, fiindca acestea ingrijesc pielea fara sa-i influenteze in mod negativ metabolismul. De asemenea, trebuie sa ai in vedere sa nu folosesti acelasi tip de crema si pentru fata si pentru corp. Fata are nevoie de o ingrijire diferita fata de corp, pielea fetei fiind mai expusa si mai uscata decat pielea corpului. Alege produse noncomedogenice, care sa nu blocheze porii, si care sa incorporeze si filtru solar. Aceste produse de ingrijire cu ecran solar protejeaza pielea si de uscare si de efectul nociv al ultravioletelor.

Hormonii

Toate schimbarile hormonale influeteaza calitatatea si aspectul pielii. De aceea, este indicat sa minimalizezi efectele produse de hormoni asupra pielii. O prima conditie este sa ai grija de hidratarea zilnica cu creme speciale care rehidrateaza tegumentul. La fel de important este sa bei doi litri de apa pe zi si sa sustii si din interior sanatatea pielii, cu o dieta adecvata si cu suplimente alimentare care ajuta pielea sa-si mentina supletea si frumusetea.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare