DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Renuntarea la fumat are beneficii majore pentru sanatate si la varste inaintate

Renuntarea la fumat are beneficii majore pentru sanatate si la varste inaintate

Majoritatea fumatorilor de varsta inaintata nu considera utila renuntarea la fumat odata ce au depasit un anumit prag de ani. Un studiu recent arata insa ca depasirea adictiei pentru tutun are importante beneficii pentru sanatate, inclusiv pentru persoanele de peste 60 de ani.

Imbunatatirea starii de sanatate se observa in special in cazul sistemului cardiovascular, prin reducerea riscului de atac de cord. Riscul unui eveniment cardiac fatal este la acelasi nivel cu cel al unui nefumator dupa o perioada de opt ani de la renuntarea la fumat. Cu toate acestea, fostii fumatori sunt in continuare in pericol mai mare de a se imbolnavi de cancer la plamani sau de alte afectiuni pulmonare decat nefumatorii.

La studiu au participat 853 de fosti fumatori cu varsta peste 65 de ani. Acestia au fumat mai putin de 64 de tigari pe zi timp de maxim 10 ani sau mai putin de 20 de tigari pe zi timp de aproximativ 30 de ani. Rezultatele obtinute au fost comparate cu date extrase de la 2 557 de persoane care nu au fumat niciodata.

Produse recomandate


  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    123,00 lei
  • flacon HDPE cu 10...
    Pret obisnuit
    143,00 lei
  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    137,00 lei
  • 30 tablete ActivT...
    Pret obisnuit
    76,00 lei
  • Pret obisnuit
    76,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare