De ce femeile obosesc mai repede decat barbatii

De ce femeile obosesc mai repede decat barbatii

Rezistenta mai mare la efort a barbatilor este un adevar general acceptat, pe care putini il contesta. Cercetatorii insa au cautat si o explicatia a acestui fapt, astfel ca au ajuns la concluzia ca fenomenul are loc din cauza unor impulsuri electrice.

Respiratia este controlata cu ajutorul unor semnale electrice care actioneaza asupra muschilor pieptului. Femeile au sistemul respirator de dimensiuni mai mici decat barbatii, incluzand aici plamanii, caile respiratorii si muschii implicati in respiratie. Din aceasta cauza impulsurile electrice care controleaza activitatea acestor muschi sunt mai intense si interfereaza cu respiratia in timpul exercitiilor fizice. Astfel, comparativ cu barbatii, femeilor le este mai dificil sa inspire atunci cand fac efort fizic. Diferentele se observa in special in cazul adultilor, precum si al persoanelor cu afectiuni cardiac sau pulmonare.

Cercetarea s-a desfasurat in cadrul Universitatii McGill din Canada, iar rezultatele au aparut in publicatia Experimental Physiology. Studiul a implicat 50 de femei si barbati intr-o stare buna de sanatate, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani.

Produse recomandate


 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  108,00 lei
 • 30 capsule moi
  Pret obisnuit
  196,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  77,00 lei
 • Pret obisnuit
  76,00 lei
 • flacon cu 60 caps...
  Pret obisnuit
  93,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare