Atentie, atacul de cord are simptome diferite la femei si barbati!

Atentie, atacul de cord are simptome diferite la femei si barbati!

Un simptom clasic al atacului de cord, durerea in piept, nu este relevanta pentru atacul de cord in cazul femeilor. Doar o mica parte dintre victimele femei au acest simptom. Prin urmare, este important sa stii ca atacul de cord se manifesta diferit la femei fata de barbati, pentru a-ti recunoaste simptomele in cazul in care esti in pericol.

Atacul de cord loveste mai des barbatii, dar cifrele arata ca femeile cu varste sub 55 de ani au un risc mai mare de deces atunci cand sufera un infarct, comparativ cu reprezentatii sexului opus. Motivul este acela ca la femei, durerea in piept nu este simptomul principal, de aceea ele nu cer ajutor de urgenta si, implicit, isi minimalizeaza sansele de supravietuire. Aceasta este concluzia unui studiu recent desfasurat in 1000 de spitale din Statele Unite potrivit caruia, mai putin de jumatate dintre victimele femei ale unui infarct au avut dureri in piept care radiaza pe brat. Acesta este de fapt, simptomul comun in cazul barbatilor, promovat ca atare de literatura de specialitate fiindca majoritatea studiilor au avut la baza subiecti barbati.

Cuprins

Greata si oboseala sunt frecvente la femei
Durerea de stomac, un simptom comun

Greata si oboseala sunt frecvente la femei

Daca durerea in piept este specifica barbatilor cand fac infarct, in cazul femeilor, simptomele cel mai des intalnite par sa fie greata, oboseala, dificultatile de respiratie, dureri la nivelul maxilarului, bratelor, si spatelui. Durerile care radiaza la nivelul spatelui, gatului si maxilarului sunt mult mai comune femeilor decat barbatilor. Acest tip de durere poate aparea gradual, dar si brusc, iar daca infarctul se produce in somn, durerea va poate trezi.

Durerea de stomac, un simptom comun

De multe ori, durerea de stomac care semnaleaza un atac de cord este gresit interpretata drept o problema digestiva. Acest simptom poate aparea in egala masura si la femei si la barbati. Totusi, femeile simt in mod deosebit o presiune in stomac. Aceasta este asemanatoare unei greutati imense care le apasa abdomenul, potrivit cardiologului Nieca Goldberg, director medical la Centrul pentru Sanatatea Femeii “Joan H. Tisch” din New York, Statele Unite. De asemenea, transpiratia rece, similara celei care apare in cazul anxietatii, nu a efortului fizic, poate sa fie un indiciu pentru atacul de cord.

Daca aveti probleme cu inima, oricare dintre aceste simptome enumerate mai sus ar trebui sa va ingrijoreze. Ca sa ajutati organismul si sa evitati pe cat posibil astfel de situatii, Secom® va recomanda produsul Heart Blend™, 100 de capsule easy to swallow pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Produsul contribuie la protectia si tonifierea miocardului in tulburari de ritm cardiac (palpitatii) si in reducerea inflamatiilor muschiului cardiac si oscilatii ale tensiunii arteriale. De asemenea, ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si la eliminarea lichidelor in exces. Heart Blend™ are o compozitie complexa pe baza de extracte din plante medicinale, iod si componente homeopate. Heart Blend™ are si efect antioxidant.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare