Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?

Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?

Surplusul de kilograme nu este doar inestetic. In timp, se ajunge la tulburari metabolice, iar riscurile de a face boli grave precum diabetul si cancerul sunt crescute la persoanele cu o greutate peste medie. Iata cum iti este afectata sanatatea, per total, de surplusul de kilograme.

Cuprins

Favorizeaza sforaitul si iti da migrene
Creste riscul de artrita si de varice
Inima are de suferit
Secom® iti vine in ajutor cu Lipotropic 1000 Plus™

Favorizeaza sforaitul si iti da migrene

Grasimea se poate depozita in orice zona a corpului, adica inclusiv in zona cefei si a gatului, dar si la nivelul spatelui. De aceea, se poate ajunge la presiune la nivelul coloanei si la nivelul zonei cervicale si se ajunge la dureri de spate, de gat si la migrene. Studiile arata in mod clar ca persoanele obeze sufera mult mai des de dureri de cap, comparativ cu persoanele care au o greutate normala.

In egala masura, obezitatea este un factor de risc pentru apnee in somn si pentru sforait, simptome care determina o slaba oxigenare a creierului ce duce la probleme de memorie, genereaza un nivel scazut de energie si favorizeaza umflarea picioarelor prin retentia de toxine si de apa, precum si hipertensiunea. Supraponderalii au frecvent probleme cu respiratia, si nu doar pentru ca obosesc. Stratul de grasime produce presiune asupra plamanilor, mai ales in somn sau atunci cand persoana sta pe spate. Astfel, apare dispneea in timpul alocat odihnei, care poate provoca o stare de oboseala cronica.

Creste riscul de artrita si de varice

Cu cat mai multe kilograme, cu atat articulatiile trebuie sa fie mai rezistente. Dar acest lucru nu dureaza pentru totdeauna. In timp, apare uzura articulara iar riscul de artrita creste pe masura ce inaintezi in varsta. Se ajunge la deteriorarea cartilajului, care dezveleste osul, si la durere si redoare articulara. Articulatiile genunchilor si cele de la nivelul soldului sunt cele mai afectate de kilogramele in plus si sunt, totodata, si articulatiile care, odata operate pentru protezare, prezinta riscul cel mai mare de complicatii post-operatorii.

In plus, grasimea favorizeaza formarea varicelor, fiindca obtureaza circulatia sangelui, iar peretii vasculari acumuleaza colesterol. De aceea, se poate ajunge cu usurinta la hipertensiune cauzata de placile de aterom dispuse pe peretii vasculari.

Inima are de suferit

Literatura de specialitate arata ca persoanele care au probleme cu greutatea risca sa aiba un atac de cord la o varsta mai mica decat cele care au o greutate normala. Daca varsta medie a unei persoane supraponderale pentru un risc de infarct este de 59 de ani, o persoana cu o greutate mai mica are risc foarte scazut inainte de 75 de ani. Tesutul adipos din jurul inimii, care blocheaza activitatea cardiaca, poate duce la atacuri de cord, obezitatea fiind mai periculoasa pentru oameni decat tutunul, sustin cardiologii. In plus, colesterolul marit, prezent la persoanele cu obezitate, favorizeaza afectiunile circulatorii si, implicit, atacurile de cord si pe cele vasculare cerebrale. De asemenea, grasimea viscerala, adica cea care inconjoara organele, este asociata cu un risc sporit de diabet si de alte afectiuni metabolice.

Secom® iti vine in ajutor cu Lipotropic 1000 Plus™

Pentru a te ajuta sa te protejezi de efectele negative pe care le poate produce obezitatea asupra organismului, Secom® iti ofera Lipotropic 1000 Plus™, 100 capsule, adjuvant eficient in curele de slabire si in reducerea colesterolului total si al trigliceridelor. Produsul are o compozitie complexa pe baza de colina, inozitol, metionina si betaina, cu adaos de Aloe Vera si vitamina B6. Lipotropic 1000 Plus™ sustine metabolismul lipidic si stimularea sintezei factorilor care descompun grasimile, precum si actiunea functiilor hepatice. De asemenea, produsul contribuie la reducerea riscului pierderilor de memorie asociate imbatranirii.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare