📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

De ce este importanta hidratarea pielii?

De ce este importanta hidratarea pielii?

Sanatatea, fermitatea si luminozitatea tenului sunt in stransa legatura cu hidratarea tegumentului. Acest lucru se explica prin faptul ca apa ajuta la transportul nutrientilor catre celule, la evacuarea deseurilor si contribuie in acest fel la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Un aport corect de apa catre celule presupune, in primul rand, sa beam apa regulat, fara sa asteptam senzatia de sete. Dar tine minte ca pentru o piele hidratata nu este nevoie doar de lichide, ci si de alte substante pe care organismul le sintetizeaza singur, sau pe care tu le poti furniza organismului pentru a-i veni in ajutor.

Cuprins

Prelungeste viata fibrelor de colagen
Intinereste tenul cu ajutorul acidului hialuronic
Mentine santatea pielii

Prelungeste viata fibrelor de colagen

Hidratarea corecta asigura mentinerea supletii fibrelor de colagen. Acestea sunt fibrele care asigura elasticitatea pielii. Dar, pentru ca sunt supuse in mod constant extinderii, la fel ca un elastic, ele cedeaza in timp. Asa se ajunge la pierderea fermitatii pielii si la aparitia unor riduri din ce in ce mai adanci. Totusi, fenomenul poate fi intarziat printr-o hidratare corecta. Fibrele de colagen sunt mai rezistente si au o durata de viata mai mare daca sunt lubrifiate si hranite corespunzator, printr-un aport optim de apa la nivelul tesutului respectiv. Acest lucru este posibil doar daca in organism exista o cantitate suficienta de acid hialuronic, substanta care mentine apa in tesuturi, nu doar pe baza hidratarii obisnuite, cu lichide.

Intinereste tenul cu ajutorul acidului hialuronic

Acidul hialuronic este prezent in majoritatea tesuturilor din organism, dar se afla in concentratii mari in piele si la nivel articular. Aproximativ 50% din intreaga cantitate de acid hialuronic din corp se afla in piele. Tegumentul tanar este neted si luminos fiindca pilea tanara este mai bogata in acid hialuronic. Dupa 30 de ani, cantitatea de acid hialuronic sintetizata de organism scade, de aceea se pierde si din fermitatea pielii. Explicatia este ca acidul hialuronic retine apa in tesuturi si, in acest fel, mentine hidratarea celulara si asigura un transport optim al nutrientilor catre celule. Studiile arata ca o molecula de acid hialuronic poate retine in piele o cantitate de apa echivalenta cu greutatea proprie la puterea 1000.

Mentine santatea pielii

O piele hidratata este o piele sanatoasa. In schimb, pielea deshidratata poate fi atat de uscata incat sa prezinte fisuri, poate fi dureroasa si iritata. Astfel de situatii favorizeaza infectiile, aparitia dermatitelor si a unor afectiuni dermatologice precum acneea. Prin urmare, pielea deshidratata este o bariera mai putin eficienta importiva bolilor. Produsul Hydraplenish® plus MSM , 60 de capsule vegetale are o formula invoatoare pe baza de colagen, acid hialuronic si MSM, compozitie care contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului, unghiilor si articulatiilor. Hydraplenish® plus MSM stimuleaza sinteza de colagen si de elastina, fibre care asigura fermitatea pielii si amana imbatranirea. De asemenea, ajuta la vindecarea ranilor si a afectiunilor dermatologice. In plus, reduce inflamatiile si durerile in afectiunile osteo-articulare precum artrita reumatoida, osteoartrita, spondiloza cervicala etc.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare