-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Vara, ochii trebuie protejati de ultraviolete. Risti cataracta

Vara, ochii trebuie protejati de ultraviolete. Risti cataracta

Tesuturile ochiului au de suferit de pe urma expunerii directe la soare, la fel ca si pielea. Disconfortul, arsurile corneene, iar in timp opacifierea cristalinului si aparitia cataractei pot fi consecinte ale expunerii ochilor, fara protectie, la razele ultraviolete. De asemenea, degenerescenta maculara, o afectiune legata de inaintarea in varsta, este mai frecventa la persoanele care nu si-au protejat ochii de ultraviolete. Purtarea unor ochelari de soare adecvati si folosirea suplimentelor alimentare naturale, care ofera ochilor protectie suplimentara impotriva degradarii, sunt masuri extrem de utile pe toata durata verii.

Cuprins

Semne ca ochii sunt afectati
Filtrele UV sunt obligatorii
Antioxidantii ajuta vederea

Semne ca ochii sunt afectati

Suferinta pielii cauzata de expunerea la soare este evidenta: se inroseste, doare, primul strat se decojeste, pot aparea pete pigmentare care distrug armonia bronzului. Suferintele ochilor sunt mai putin evidente dar, cumulate in timp, pot da batai de cap serioase. Persoanele afectate pot simti intepaturi in profunzimea ochilor, pot lacrima intens si pot dobandi sensibilitate la lumina puternica. Acestea sunt sipmtomele care pot aparea in prima zi de plaja si, daca nu folosim ochelari de soare cu filtre impotriva radiatiilor, degradarea tesuturilor poate progresa.

Filtrele UV sunt obligatorii

Palariile si ochelarii de soare protejeaza ochii de expunerea directa la radiatiile UV, deci trebuie purtate mai ales daca petrecem ore intregi in soare, pe plaja. Atentie, insa. Anumiti ochelari nu ofera protectie UV, lentilele fiind doar colorate. Aceste lentile, care nu filtreaza ultravioletele trebuie evitate. Explicatia este ca ultravioletele ajung mai usor sa strabata ochiul decat in cazul in care retina ar fi contractata din cauza luminii si ar restrictiona patrunderea acestora. Prin urmare, este indicat sa folositi doar ochelari de soare cu filtre UV. Tineti cont si de faptul ca ochelarii trebuie sa fie suficient de mari incat sa protejeze si zonele laterale ale fetei.

Antioxidantii ajuta vederea

Razele ultraviolete cresc stresul oxidativ, adica nivelul de radicali liberi din tesuturi. Studiile au demonstrat ca un nivel crescut de radicali liberi conduce la cresterea riscului de opacifiere a cristalinului dupa expunerea la radiatii UV. Prin urmare, un aport suplimentar de antioxidanti este extrem de benefic. Produsul 100% natural Lutein Eyes™ Advanced 30 capsule vegetale de la Secom® contribuie la protejarea retinei si la imbunatatirea acuitatii vizuale. Lutein Eyes™ Advanced contine doi antioxidanti extrasi din surse naturale: luteina (zeaxantina) din craite si antocianozide din afin. Acestea sunt prezente in concentratii optime: luteina 24 mg care ofera 1 mg de zeazantina si afin 60 mg pentru 22 mg de antocianozide. Lutein Eyes™ Advanced contribuie la protejarea cristalinului, a retinei si a maculei, la reducerea distrugerii vaselor de stange la nivelul retinei cauzate de excesul de radicali liberi, imbatranire, nivelul crescut al glucozei in sange, la protectia impotriva distrugerilor provocate de razele ultraviolete, precum si la cresterea acuitatii vizuale pe timp de noapte si a capacitatii de distingere a culorilor.

Produse recomandate


  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    187,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare