Suplimentele alimetare premium – sursa importanta de nutrienti de calitate superioara

Suplimentele alimetare premium – sursa importanta de nutrienti de calitate superioara

Timp de milenii, oamenii si-au procurat toate substantele nutritive necesare exclusivdin hrana oferita de natura. Epoca moderna a adus insa o serie de transformari de anvergura, continutul alimentelor pe care le consumam fiind afectat de schimbari semnificative. De aceea, este necesar un aport nutritional suplimentar, care sa asigure mentinerea unei stari optime de sanatate.

Epuizarea continutului de minerale din sol dupa decenii de utilizare a ingrasamintelor sintetice, crearea de soiuri hibride de plante (de exemplu, de cereale) si metodele de procesare a alimentelor au ca rezultat scaderea in­grijoratoare a continutului de nutrienti din alimente.

Potrivit celor mai recente cercetari, doar 20% dintre boli sunt influentate gene­tic, iar 80%, de factorii de mediu, dieta, stilul de viata etc. In acest context, re­zulta ca epuizarea nutrientilor, impreu­na cu expunerea excesiva la toxine, pot fi principalele motive pentru cresterea incidentei bolilor cronice, precum si pentru aparitia unor afectiuni noi.

Expunerea la toxinele din mediu are un impact semnificativ si asupra necesaru­lui de nutrienti. De exemplu, toxinele induc stres oxidativ, crescand nevoia de nutrienti antioxidanti, deterioreaza membranele celulare, provocand deze­chilibre ale acizilor grasi.

Pe de alta parte, standardele utiliza­te pentru determinarea nivelurilor necesare de nutrienti se bazeaza pe o analiza generalizata, nu pe un ghid cu indicatori specifici, capabili sa deter­mine in mod personalizat necesarul de nutrienti. Astfel, este posibil ca nivelu­rile recomandate pentru multi nutrienti sa fie suficiente doar pentru prevenirea deficitelor nutritionale, dar nu si pentru promovarea sanatatii sau acoperirea nevoilor individuale ale persoanelor care sufera de anumite afectiuni (stres cronic, fumat, alcoolism, diete restricti­ve) sau care traiesc ori lucreaza in medii poluate. In astfel de situatii sunt

nece­sare doze mai mari de nutrienti decat cele din recomandarile generale. Aceste doze, adaptate necesitatilor individuale (personalizate), s-au dovedit a fi agenti terapeutici eficienti.

Suplimentele alimentare premium sunt o sursa importanta de nutrienti de cali­tate superioara. Integrate in tratamen­tul unor afectiuni acute sau cronice, pot sustine actiunea benefica a trata­mentelor alopate, putand sa diminueze totodata posibilele reactii nedorite ale acestora din urma.

Portofoliul Secom® cuprinde o gama variata, de peste 300 de tipuri de supli­mente alimentare, care contin extracte standardizate din plante si din ciuperci medicinale, acizi grasi omega-3, pro- si prebiotice, dar si alte molecule proprii organismului uman, care si-au dovedit utilitatea clinica in gestionarea dezechi­librelor imunitare, starilor alergice, de epuizare si oboseala cronica, a tulbura­rilor metabolice, cardiovasculare, diges­tive, endocrine, neuro-psihice etc.

TIEN HSIEN LIQUID contine o formula complexa, alcatuita din 12 extracte din plante si ciuperci medicinale folosite de mii de ani in medicina traditionala chi­neza. Datorita spectrului larg de actiune ce sustine reglarea functiilor organis­mului, modularea sistemului imunitar si echilibrarea diviziunii celulare, Tien Hsien Liquid poate fi integrat cu efecte benefice in tratamentul complementar pentru diverse tipuri de cancer. Pro­dusul ajuta si la ameliorarea efectelor secundare ale tratamentelor oncologice conventionale.

NADH este o molecula cu functie de coenzima, prezenta in fiecare celula din corp, cu rol fundamental in producerea energiei celulare, contribuind astfel la mentinerea vitalitatii si a rezistentei organismului la efort fizic, a bunei dispozitii si a memoriei, a functionarii normale a sistemelor cardiovascular si imunitar. NADH 10 mg de la Secom® sustine organismul in fata actiunii radi­calilor liberi, ajutand astfel la reducerea imbatranirii celulare. Organismul uman produce NADH in mod natural, dar, in anumite situatii solicitante, poate fi ne­cesar aportul extern.

GLUTATHIONE REDUCED 500 mg contine o forma patentata, biologic activa, de glutation redus, unul dintre cei mai puternici antioxidanti endogeni ai organismului, numit „antioxidantul master”. Intr-un organism sanatos, 90% din glutationul din sange se gaseste sub forma redusa. Pe langa rolul important in apararea antioxidanta a organismu­lui, contribuie la sinteza proteinelor si a ADN-ului, diviziunea celulara normala, echilibrarea imunitara si la reactiile de detoxifiere hepatica.

SYNERGIZE-YOUR-GUT® din gama Good Routine® este un simbiotic (contine 10 tulpini probiotice – 7 Lactobacillus si 3 Bifidobacterium – si prebioticul inulina, suport nutritiv al bacteriilor benefice), care sustine echilibrarea florei intes­tinale, confortul digestiv, tranzitul in­testinal, sistemul imunitar si reducerea manifestarilor alergice.

KRILL OIL din gama Good Routine®, obtinut prin tehnologia Eco-Harvesting, contine cele mai mari concentratii de acizi grasi omega-3 existente in formu­lele pe baza de ulei de krill. Produsul sustine sanatatea inimii, a creierului, contribuie la normalizarea raspunsu­lui inflamator si imunitar si sprijina functiile ficatului.

PQQ (piroloquinolina chinona) este un antioxidant important, care ajuta la generarea de noi mitocondrii („uzinele energetice ale celulelor”) si participa la cresterea productiei de energie in celu­le. PQQ 20 mg de la Secom® sustine sa­natatea cardiovasculara, imbunatateste sanatatea si functiile sistemului nervos central, ajuta la metabolismul sanatos al grasimilor si carbohidratilor si la di­viziunea celulara normala. PQQ nu poa­te fi sintetizat de catre organism, fiind nevoie de aport extern.

TRANS-PTEROSTILBENE 50 mg contine trans-pterostilben, un derivat al resvera­trolului cu biodisponibilitate si bioacti­vitate mai mari decat ale acestuia. Ajuta la producerea energiei celulare, sustine imunitatea, diviziunea celulara norma­la, imbunatatirea sintezei hemoglobi­nei, scaderea nivelului de glucoza. Are actiune antiimbatranire prin proprietati antioxidante, de echilibrare a procesu­lui inflamator si de mimare a efectelor benefice ale restrictiei calorice, prin activarea proteinei SIRT1.

TRAIN-YOUR-BRAIN® din gama Good Routine® contine noua neuro-nutrienti (citicolina, extracte standardizate din Bacopa monnieri si Panax ginseng, acid alfa lipoic, acetil L-carnitina, fosfati­dilserina si trei vitamine din grupul B), care actioneaza sinergic pentru sustinerea structurilor si a functiilor cerebrale in perioadele de supraso­licitare si efort intelectual. Ajuta la imbunatatirea atentiei si concentrarii, a proceselor de invatare si memorare si nu contine ingrediente stimulante.

GUARD-YOUR-LIVER® din gama Good Routine® contine o asociere la nivel molecular a extractului standardizat de silimarina (unde silibina este prin­cipalul ingredient activ) cu fosfolipide esentiale, ce ofera biodisponibilitate crescuta. Ajuta la mentinerea structurii si a functiilor ficatului in fata actiunii unor factori hepatotoxici, la reduce­rea nivelului radicalilor liberi si la mentinerea metabolismului normal al lipidelor.

referinte:

1. AHCC – aminoup.jp
2. SAM-e, from the bench to the bedside;
3. Glutathione Metabolism;
4. Prebiotics and probiotics: are they functional foods? – academic.oup.com
5. Biological actions and molecular effects ofresveratrol, pterostilbene, and 3'-hydroxypterostilbene – sciencedirect.com
6. The health benefits of krill – superbakrill.com
­

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare