Ghimbir

Date generale

Ghimbirul (Zingiber offinale) este o planta originara din Asia, inrudita cu turmericul si cardamomul, folosita ca remediu pentru greata, rau de miscare, greturi matinale. Este folosit inca de acum 2500 de ani drept condiment in China si India.

Aroma unica se datoreaza combinatiei a mai bine de 60 de uleiuri volatile din compozitie, dintre care cele mai importante sunt gingerolul si shogaolul. Principiile active se extrag din rizomul de ghimbir, un tip de tulpina subterana.

Directii

Greturi matinale: apar la 50-90% dintre femeile insarcinate. In cazul administrarii ghimbirului sub forma de pulbere sau de capsule, se recomanda ca doza sa nu depaseasca un gram/zi.

Raul de miscare: literatura de specialitate recomanda ghimbirul in reducerea senzatiei de voma asociata raului de miscare si raului de mare.
Greata postchimioterapie si greata postoperatorie: conform literaturii de specialitate, administrarea de ghimbir inainte de chimioterapie poate reduce senzatia de greata cu pana la doua treimi. Rezultatele sunt promitatoare si in cazul greturilor postoperatorii si postanestezie.
Tulburari digestive: uleiurile volatile din ghimbir cresc secretia biliara, reduc spasmele gastrice si au rol carminativ.
Rol antiinflamator: in special in osteoartrita si artrita reumatoida, ghimbirul contribuie la reducerea inflamatiei si amelioreaza durerile, in cazul unei administrari de cel putin 3-4 saptamani.
Crampe menstruale: reducerea crampelor menstruale (dismenoreei) se datoreaza gingerolului, compus care are rolul de a reduce efectul prostaglandinelor (structuri prezente in cazul inflamatiilor), asemanator antiinflamatoarelor de sinteza.

Preparate pe baza de ghimbir

Ghimbirul poate fi consumat proaspat, sub forma de pulbere, sub forma de capsule si tablete, tincturi, ceaiuri, preparate topice.

Referinte::
1. Ginger: Health Benefits, Facts, Research, www.medicalnewstoday.com
2. Ginger, www.urmc.rochester.edu
3. Ginger, www.umm.edu

Produse ce contin Ghimbir

 • 60 tablete ActivTab™
  Pret obisnuit
  120,00 lei
 • 30 tablete ActivT...
  Pret obisnuit
  90,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  85,00 lei
 • Pret obisnuit
  114,00 lei
 • 30 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  137,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  86,00 lei
 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  77,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  102,00 lei
 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  152,00 lei
 • 60 tablete ActivTab™
  Pret obisnuit
  120,00 lei