25% reducere la orice produs de pediatrie din gama ChildLife!

Tulburari de invatare ce afecteaza copiii

Tulburari de invatare ce afecteaza copiii

Primul contact cu un sistem educational institutionalizat poate fi o povara pentru unii dintre copii. Probleme pot aparea din cauza inadaptarii la programul fix de la scoala, a dificultatilor de a accepta o alta autoritate decat cea familiala sau de a se integra intr-un colectiv divers. De cele mai multe ori insa este vorba despre probleme in implinirea sarcinilor la diferite materii. In acest caz poate fi vorba despre anumite tulburari de invatare.

Cuprins

Dislexie
Discalculie
Disgrafie
Sustineti procesul de invatare cu produsul 100% natural Pure DHA
Tulburarile de invatare afecteaza la nivel mondial pana la unul din zece copii. Desi recuperarea este anevoioasa, cu cat acestea sunt identificate mai devreme, cu atat pot fi ameliorate mai usor. Principalele tulburari de invatare sunt: dislexia, discalculia si disgrafia.

Dislexie

Dislexia este o tulburare de invatare concretizata prin dificultati de citire. La baza acesteia este o disfunctie neruologica ce are ca rezultat probleme de intelegere a textului citit, de recunoastere a literelor si citirea lenta, cu greseli a diverselor paragrafe. Tulburarea de citire nu este influentata de nivelul de educatie sau de perspicacitatea copilului si nu este o situatie cauzata de lipsa motivatiei, a exercitiului sau a pregatirii.

Dislexia poate fi influentata de factorul genetic si are origini in perioada de dezvoltare a fetusului sau in prima parte a copilariei. Actiunea factorilor nocivi asupra sarcinii, nasterea inainte de termen sau cu complicatii si traume pot genera instalarea dislexiei. O alta cauza este contractarea in primii ani de viata a anumitor boli ce afecteaza sistemul nervos central sau care se manifesta prin stari febrile cu valori ridicate. Fortarea copiilor stangaci sa foloseasca pentru scriere mana dreapta este un alt factor de risc pentru dislexie.

Discalculie

Discalculia este o tulburare de invatare ce tine de capacitatea de a realiza operatii matematice. De exemplu, intelegerea si aflarea rezultatului actiunilor de adunare, scadere etc. necesita un efort considerabil, exista greutati in invatarea si scrierea numerelor, precum si folosirea semnelor matematice si in reprezentarea grafica a informatiei. Practic, abilitatile aritmetice sunt sub cele medii pentru varsta si nivelul intelectual al respectivului copil. Apetenta pentru stiintele umaniste si respingerea celor exacte nu poate fi considerata discalculie. Asemeni dislexiei, discalculia este o afectiune neurologica si are aceleasi cauze posibile.

Pentru finalizarea calculelor matematice, copii cu discalculie vor apela de cele mai multe ori la solutii ajutatoare la indemana. De exemplu, numara pe degete, grupeaza informatiile dupa anumite criterii si folosesc asocieri pentru a corela informatiile. In anumite cazuri, discalculia este insotita si de probleme de atentie.

Disgrafie

Disgrafia este cea de a treia afectiune neurologica ce provoaca tulburari de invatare, manifestata prin probleme de invatare a comunicarii in scris. Majoritatea copiilor au un inceput anevoios in ceea ce priveste scrisul, insa in cazul celor afectati de disgrafie problemele persista si dupa perioada de acomodare.

Disgrafia inseamna un scris dezordonat, cu litere de dimensiuni diferite, cu spatieri mari. De asemenea, cuvintele sunt scrise gresit desi a fost precizata forma corecta a acestora. De aceea, disgrafia este atat o dificultate de ordonare vizual-spatiala, cat si de procesare si transpunere a informatiilor. Problemele de organizare a literelor si a cifrelor nu este influentata de lipsa de repere spatiale, cum ar fi o foaie alba in loc de o pagina de caiet dictando, insa folosirea unor linii gradate pentru exercitiu este de ajutor.

Sustineti procesul de invatare cu produsul 100% natural Pure DHA

Pure DHA, 90 de capsule gelatinoase moi masticabile, de la Secom®, este un produs 100% natural pentru mentinerea functiilor normale ale creierului, benefic in tulburarile de invatare. Produsul creste concentrarea copiilor in timpul procesului de invatare si, implicit, amelioreaza problemele de folosire a limbajului, dificultatile de scriere si de socotit, precum si pe cele de coordonare. Pure DHA contribuie la imbunatatirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare, precum si la reducerea neatentiei. Pure DHA contine acid docosahexaenoic (DHA), un acid gras esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului fatului, copilului mic si pe durata intregii vieti. Pure DHA este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Pure DHA face parte din gama de pediatrie ChildLife® Essentials, oferita in exclusivitate de Secom®, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Produsele pentru copii ChildLife® Essentials au formule 100% naturale si sunt create de medici pediatri special pentru a raspunde nevoilor de sanatate, crestere si dezvoltare ale copiilor. Pe langa linia de suplimente alimentare pentru copii, Secom® are in portofoliu si o linie completa de produse 100% naturale ce acopera toata gama de afectiuni ale adultilor.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.secom.ro si prin Telverde Secom®: 0800 873 266. Pentru alte informatii utile, concursuri si sfaturi pentru sanatate pagina de Facebook a companiei este de asemenea mereu disponibila.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare