Stresul accentueaza alergia

Stresul accentueaza alergia

Alergia la fan si alte tipuri de alergii sunt accentuate de stres, potrivit rezultatelor unei cercetari recente. In perioadele tensionate multe dintre persoanele care sufera de astfel de afectiuni autoimune se confrunta cu intensificarea simptomelor precum stranut si tuse. Cu cat alergia se manifesta mai accentuat, cu atat insa creste si nivelul de stres, pacientii fiind astfel prinsi intr-un cerc vicios.

Studiul a fost publicat in “Annals of Allergy, Asthma & Immunology”. Cercetatorii au urmarit manifestarea simptomelor alergice a 179 de persoane pe o perioada de 12 saptamani. Acestia au observat ca 39% dintre persoanele care aveau mai mult de un tip de alergie erau afectati mai mult de stres decat ceilalti participanti la cercetare. Iar un numar semnificativ de subiecti au declarat ca au observat o intensificare a simptomelor alergice in perioadele tensionate.

Specialistii atentioneaza asupra riscului ca stresul sa fie amplificat si de episoadele acute de alergie. De asemenea, schimbarile climatice pot insemna progresia alergiilor din cauza prelungirii sezonului in care populatia este expusa la polen in atmosfera. Specialistii recomanda persoanelor afectate de alergie sa evite situatiile stresante si factorii favorizanti precum fumatul sau cafeaua si sa se expuna cat mai putin aerului incarcat de polen.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    203,00 lei
  • Pret obisnuit
    126,00 lei
  • 30 tablete ActivT...
    Pret obisnuit
    236,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare