Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Stii care sunt combinatiile alimentare nefaste pentru digestie?

Stii care sunt combinatiile alimentare nefaste pentru digestie?

Te ingrasi desi mananci putin, ai probleme cu digestia si te intrebi unde gresesti? Ei bine, modul in care combini alimentele la aceeasi masa poate fi de vina.

Organismul tau este construit astfel incat sa absoarba nutrientii cate unui aliment pe rand, sau in anumite combinatii. Acest lucru se intampla pentru ca fiecare tip de aliment are nevoie de o enzima diferita pentru a fi digerat. De aceea, trebuie sa consumi impreuna doar alimente care au nevoie de aceleasi enzime pentru a fi metabolizate. In caz contrar, kilogramele se aduna, in cazul femeilor apare celulita, iar balonarea, constipatia si arsurile de stomac sunt la ordinea zilei.

Cuprins

1. Carne cu cartofi
2. Carne cu lapte
3. Paine cu salata de rosii
4. Fainoase cu zahar
5. Cartofi copti cu unt si smantana
Cum sa mananci corect?

1. Carne cu cartofi

Probabil stii: chiar daca friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora, o regula importanta pentru nutritie este sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Aceasta asociere incetineste absorbtia principalilor nutritienti pentru ca in stomac este nevoie de conditii diferite de digestie. Mai exact, pentru a digera proteine este nevoie de un mediu acid, iar pentru carbohidrati este nevoie de unul alcalin. Daca nu se respecta aceasta regula, rezultatul este scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea kilogramelor in plus.

2. Carne cu lapte

Dupa friptura, niciodata lapte! De ce? Fiindca laptele neutralizeaza mediul acid din stomac, necesar pentru digestia carnii. Acelasi lucru este valabil si in cazul celorlalte proteine concentrate. Asadar, evita combinatiile de carne sau preparate din carne cu nuci sau cu oua. De asemenea, sunt de evitat combinatiile de branza cu nuci, desi sunt foarte bune la gust, sau branza cu ouale. De altfel, laptele ar trebui consumat intotdeauna singur pentru a nu produce niciun fel de discomfort stomacului. In plus, tine minte ca laptele interfereaza si cu aborbtia unor principii active din suplimente alimentare si din medicamente, deci nu le lua niciodata cu lapte in loc de apa.

3. Paine cu salata de rosii

Rosiile, dar si fructele acide, precum portocalele, grapefruitul sau lamaile nu trebuie mancate la aceeasi masa cu carbohidratii. Aceasta combinatie face ca enzimele care ar trebui sa descompuna carbohidratii sa fie distruse de mediul acid. Fructele si legumele acide, precum si sucul de fructe, nu trebuie sa fie consumate la finalul mesei, ci intre mese, pentru ca produc fermentatie in stomac.

4. Fainoase cu zahar

Prajiturile sunt delicioase, dar combinarea amidonului din fainoase cu zahar, dulceata, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor este contraindicata. Pe langa actiunea nociva asupra activitatii pancreasului, aceasta asociere produce si fermentatie, favorizand aparitia arsurilor de stomac.

5. Cartofi copti cu unt si smantana

Nu este bine sa combini grasimi saturate cu amidon, iar in aceasta categorie se incadreaza piureul, painea cu unt, macaroanele cu branza, paine cu sunca sau cartofii cu unt ori cu smantana. Daca vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade si, implicit, si secretia de insulina, crescand riscul aparitiei diabetului zaharat. Poti consuma in schimb grasimile cu proteine sau cu acizi.

Cum sa mananci corect?

Meniul tau zilnic trebuie sa cuprinda citrice, legume cu frunze verzi, carne, peste si oua pentru a-ti asigura necesarul zilnic de vitamine si de minerale. Una dintre mesele tale zilnice trebuie sa fie alcatuita dintr-o sursa de proteine si o salata de verdeturi sau legume fara amidon, fierte la abur.

Carbohidratii trebuie consumati intotdeauna singuri, la o masa. Ideal ar fi sa alegi fainoasele si cerealele integrale si sa excluzi definitiv din dieta carbohidratii procesati, precum painea alba, snacksurile, produsele de patiserie sau prajiturile.

Consuma fructe proaspete, intre mese, nu ca desert. Aceeasi regula se aplica si in cazul laptelui dulce.

Secom® iti recomanda Digestion Blend™, 100 capsule easy-to-swallow, care contribuie la imbunatatirea digestiei. Produsul contine un amestec de fructe, plante medicinale si componente homeopate care contribuie la stimularea digestiei prin activarea glandelor salivare, cresterea nivelului de enzime digestive si drenarea bilei. Produsul ajuta la eliminarea bilei in duoden, la calmarea durerilor abdominale si la reducerea gazelor intestinale. De asemenea, Digestion Blend™ contribuie la reglarea apetitului, la reducerea inflamatiilor si a spasmelor intestinale, precum si la reducerea infectiilor bacteriene si parazitare. Digestion Blend™ ajunge pana la 50 de zile de administrare.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare