📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Masuri de toamna pentru energie si imunitate

Masuri de toamna pentru energie si imunitate

Vara si toamna sunt sezoanele care ne ofera cea mai bogata paleta de alimente proaspete de care ne putem folosi pentru a asimila nutrientii necesari. Aceasta oportunitate nu trebuie ratata, pentru ca organismul trebuie sa fie pregatit pentru vremea capricioasa si nivelul redus de lumina naturala din sezoanele reci, perioade in care forta, energia si imunitatea sunt la cote de avarie. Ce optiuni mai avem insa pentru cresterea energiei si imunitatii cand suntem deja in plina toamna?

Cuprins

Fructele, sursa de vitamine
Varza, morcovul si conopida, legume benefice pentru energie si imunitate
Aminoacizii, acizii grasi, antioxidantii si enzimele digestive, nutrienti suplimentari necesari
Alive!™, 133 de ingrediente esentiale pentru energie si imunitate

Fructele, sursa de vitamine

Vara si la inceputul toamnei ne bucuram de abundenta de capsune, cirese, caise, mere, afine, mure si alte fructe bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti benefici. De asemenea, legumele proaspete sunt si ele disponibile pentru a fi preparate sau, cel mai bine, consumate crude. Pe masura ce inaintam in toamna optiunile sunt mai putin numeroase si avem tendinta de a consuma cat mai multe preparate din carne. Sunt insa cateva fructe, legume si plante la care putem apela chiar si acum pentru un nivel optim de energie si imunitate.

Strugurii sunt recomandati pentru vitaminizare, remineralizare si refacerea organismului dupa efort fizic intens. Acestia contin vitamina A, vitamine din complexul B, precum si vitaminele C, E, D si P. De asemenea, in struguri se regasesc minerale ca magneziul, calciul, sodiul, fosforul, potasiul si fierul. De aceea, aceste fructe sunt recomandate pentru combaterea infectiilor virale, pentru asigurarea energiei si pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Merele sunt alte fructe tomnatice, iar citricele ca portocalele, grapefruitul sau mandarinele vor fi din ce in ce mai usor de gasit. Acestea sunt recunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C, eficienta in cresterea imunitatii.

Varza, morcovul si conopida, legume benefice pentru energie si imunitate

Printre legumele benefice pentru energie si imunitate se numara varza, morcovul, sau conopida. Atat varza creata, cat si varza de Bruxelles sunt bogate in vitaminele A, C si K si au proprietati antioxidante, antitumorale si antiinfectioase. Vitaminele C si K, precum si cateva vitamine din complexul B (de exemplu B1, B2, B6) se regasesc si in conopida, iar morcovul are o concentratie mare de vitamine A, C si B2, fiind tonic, antianemic si remineralizant. Varza este recomandata si pentru continutul de calciu si magneziu, minerale care trebuie suplimentate in special in sezoanele reci. Calciul este esential pentru rezistenta si buna functionare a sistemului osos si, din cauza faptului ca orele de lumina naturala scad toamna si iarna, trebuie insotit de un aport suplimentar de vitamina D3. Aceasta vitamina este unul dintre principalii actanti in absorbtia calciului in organism. Magneziul este de asemenea implicat in absorbtia calciului, dar are si un rol important in producerea si transportul energiei. Deficitul de magneziu cauzeaza astenie, somnolenta, dar si tremor muscular.

Aminoacizii, acizii grasi, antioxidantii si enzimele digestive, nutrienti suplimentari necesari

Pe langa vitamine si minerale in categoria nutrientilor care ofera energie si imunitate se afla si antioxidantii, aminoacizii, enzimele digestive precum si acizii grasi Omega 3, 6 si 9.

Aminoacizii contribuie la sinteza proteinelor, iar glutamina, de exemplu, are rol si in stimularea sistemului imunitar si in refacerea organismului dupa efort fizic si stari de convalescenta. Acizii grasi Omega 3, 6 si 9 combat variatiile starilor emotionale, ajuta la odihna si la reducerea impulsivitatii. Antioxidantii intaresc sistemul imunitar si cresc rezistenta organismului la infectii, iar fara participarea enzimelor la procesele biochimice si fiziologice actiuni ca digestia, distrugerea toxinelor, asigurarea imunitatii si regenerarea celulara ar fi imposibile.

Pentru ca organismul are nevoie de o varietate de nutrienti, in perioada de toamna si nu numai este recomandata administrarea suplimentelor alimentare cu formule complexe, care sa contribuie la asigurarea unui nivel optim de energie si imunitate.

Alive!™, 133 de ingrediente esentiale pentru energie si imunitate

Produsul Alive!™, 30 de tablete, de la Secom® este un mega-nutrient pentru un nivel optim de energie si imunitate. Produsul asociaza intr-o singura tableta 133 de nutrienti esentiali din surse 100% naturale: 29 de vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume si plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanti si 18 aminoacizi. Nutrientii din Alive!™se absorb in circuitul sanguin de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Alive!™ contine cele mai eficiente ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze, toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei. Alive!™ de la Secom® contribuie la reducerea oboselii si la functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, produsul Alive!™ ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului fizic, psihic si oxidativ.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    73,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare