Nivelul scazut de vitamina D poate afecta tensiunea

Nivelul scazut de vitamina D poate afecta tensiunea

Un studiu publicat recent sustine ca un nivel mai mare de vitamina D poate insemna o tensiune arteriala mai mica. Potrivit cercetarii, persoanele carora li s-a identificat o concentratie mai ridicata de vitamina D au avut un nivel mai scazut al tensiunii.

Vitamina D este importanta in special pentru sistemul imunitar, sanatatea oaselor si a dintilor si are un rol important in absorbtia calciului in organism. Specialistii au dovedit insa ca exista o legatura puternica si intre cei doi indicatori, ai vitaminei D si ai tensiunii arteriale. Astfel, riscul de a face hipertensiune scade pe masura ce concentratia de vitamina D creste. Datele au aratat ca pentru fiecare 10 procente variatie la nivelul vitaminei D s-a inregistrat o modificare cu 8 procente pentru cel al expunerii la riscul de a avea tensiune arteriala peste limitele considerate normale.

Deficienta de vitamina D mai este legata si de alte afectiuni, cum sunt astmul, diabetul, bolile cardiovasculare si cresterea excesiva in greutate.

Cercetarea, cel mai mare studiu genetic, realizat in cadrul Institutului pentru Sanatatea Copilului din Londra, a cuprins date din 35 de studii care au vizat peste 155 000 de persoane din Europa si America de Nord.

Produse recomandate


  • 120 capsule moi
    Pret obisnuit
    55,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare