-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Flora intestinala importanta pentru protectia mucoasei intestinale

Flora intestinala importanta pentru protectia mucoasei intestinale

Cercetatorii de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University au descoperit ca bacteriile care contribuie la digestie sunt benefice pentru a mentine intacta mucoasa intestinala. Studiul a vizat microbiomul intestinal, peste 100 de trilioane de bacterii ce colonizeaza tractul digestiv inca de la nastere, importante pentru mentinerea echilibrului optim si a sanatatii organismului.

Epiteliul intestinal este un strat format dintr-un singur rand de celule, al carui rol este mentinerea bacteriilor si a anumitor chimicale eliminate de acestea in interiorul intestinului. Daca epiteliul este lezat si bacteriile patrund in restul organismului, apar numeroase afectiuni. Cercetatorii au pornit de la ipoteza ca metabolitii, substantele eliberate de bacterii, influenteaza consistenta epiteliului intestinal si au efectuat experimente pentru a vedea care sunt efectele exacte.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca metabolitul acid propionic-indole 3 (IPA) are doua efecte extrem de benefice asupra epiteliului intestinal. IPA intareste rolul de aparare al acestuia si previne inflamarea sa. Acidul propionic indole 3 este produs in exclusivitate de anumite bacterii din intestin, bacterii implicate in procesul de digestie. Cercetatorii sustin de asemenea ca, prin administrarea de probiotice sub forma de bacterii producatoare de IPA sau de IPA direct, au ameliorat sau evitat mai multe afectiuni cauzate de lezarea epiteliului intestinal.

Produse recomandate


  • cutie de carton c...
    Pret obisnuit
    155,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare