Controlul greutatii ar putea fi posibil prin blocarea unor receptori neuronali

Controlul greutatii ar putea fi posibil prin blocarea unor receptori neuronali

Cercetatorii de la Yale School of Medicine au dat publicitatii un studiu potrivit caruia prevenirea cresterii in greutate, a obezitatii si, implicit, a diabetului, ar fi posibila in viitor prin inactivarea unui receptor nuclear. Rezultatele au fost obtinute in urma unor verificari realizate in laborator, pe soareci.

Oamenii de stiinta au blocat efectele receptorului nuclear PPARgama intr-un numar redus de celule cerebrale. In urma acestei actiuni, s-a observat ca soarecii consumau mai putine alimente si au devenit mai rezistenti la un regim alimentar bogat in grasimi. Acestia nu au luat in greutate suplimentar fata de momentul initierii programului, desi alimentele consumate aveau un continut bogat de zahar si grasimi.

Receptorii nucleari apartin neuronilor POMC, localizati in hipotalamus, ce au rol in reglarea ingestiei de hrana. Cand acesti neuroni sunt activi apare senzatia de satietate sau de modificare a apetitului, iar functia lor poate fi modificata prin influentarea receptorului nuclear PPARgama.

Studiul a fost finantat de National Institutes of Health (RO1DK097566) si a fost publicat in primul numar din august al The Journal of Clinical Investigation.

Produse recomandate


 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  79,00 lei
 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  104,00 lei
 • Pret obisnuit
  285,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare