Cum combatem oboseala cronica

Cum combatem oboseala cronica

Oboseala cronica este o reactie a organismului la un cumul de factori fizici si emotionali ce ne arunca intr-o stare de extenuare intinsa pe o lunga perioada de timp si dificil de combatut. Poate fi vorba despre oboseala cronica atunci cand ne simtim slabiti ca dupa o raceala sau o noapte alba, desi numarul orelor de odihna este suficient pentru a asigura energia organismului intreaga zi.

Cuprins

Cauze posibile
Simptome
Alive™ (fara fier) - Energie si imunitate pentru combaterea oboselii cronice

Cauze posibile

Medicii mentioneaza mai multi factori care conduc la aparitia oboselii cronice, fara a putea confirma insa relatia de cauzalitate directa. Printre acestia se numara in principal traversarea unei perioade foarte aglomerate si stresante, precum si anumite probleme care afecteaza sistemul imunitar. De exemplu, infectiile virale sau bacteriene, cum sunt raceala si gripa, pot declansa oboseala cronica.

Starile frecvente de anxietate, depresie si surmenajul sunt alti factori incriminati pentru aparitia acestei afectiuni. Nutritia inadecvata sau insuficienta, hipotensiunea, obezitatea sau hiposecretia tiroidiana sunt alte posibile cauze. De asemenea, anumiti specialisti considera si istoricul medical al familiei un indicator al riscului de oboseala cronica.

Simptome


Oboseala croninca poate fi confundata la inceput cu gripa. Este posibil ca simptomatologia sa debuteze brusc sau treptat, pe parcursul mai multor saptamani. Printre semnele oboselii cronice comune cu cele ale gripei se numara durerile in gat si durerile de cap, inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gatului sau axilei si durerile musculare. Acestora li se adauga insa si starea permanenta de oboseala, prezenta in ciuda unei odihne suficiente.

In cazul oboselii cronice, probleme apar si la nivelul sistemelor nervos si muscular. Dificultatea de concentrare, pierderea temporara a memoriei si uitarea frecventa a unor notiuni simple sunt modalitatea prin care sistemul nervos contribuie la semnalizarea fatigabilitatii. La nivel osteoarticular pot aparea dureri si inflamatii locale.

Alive™ (fara fier) - Energie si imunitate pentru combaterea oboselii cronice

Principala preocupare in combaterea oboselii cronice este redobandirea starii optime de energie si intarirea sistemului imunitar. Din cauza fatigabilitatii pronuntate sunt afectate indeplinirea sarcinilor zilnice, randamentul la locul de munca, precum si relatia cu membrii familiei.

Ajustarea programului zilnic astfel incat sa nu se ajunga la suprasolicitare, evitarea sau rezolvarea cu calm a situatiilor stresante sunt de mare ajutor impotriva oboselii cronice. Elaborarea unui program de exercitii fizice usoare sau de dificultate medie contribuie la redobandirea energiei si a tonusului pozitiv si la cresterea rezistentei la efort. De asemenea, intarirea sistemului imunitar este o prioritate.

Alimentatia este un alt element care influenteaza nivelul de energie si capacitatea organismului de aparare. Suplimentele alimentare complexe, care asigura o varietate de nutrienti pentru energie si imunitate, sunt indicate pentru sustinerea sanatatii. Alive!™ (fara fier), de la Secom®, este un mega-nutrient pentru energie si imunitate cu 133 de ingrediente esentiale, din surse 100% naturale. Acesta asociaza intr-o singura tableta: 29 de vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume si plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanti si 18 aminoacizi. Nutrientii din Alive!™ (fara fier) se absorb rapid in circuitul sangvin, in mai putin de 30 de minute, iar puritatea si eficienta lor este asigurata prin testare in laborator. Alive!™ (fara fier), de la Secom®, contribuie la reducerea oboselii si la functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, produsul Alive!™ (fara fier) ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului fizic, psihic si oxidativ.

Alive!™ este disponibil in intreaga tara prin farmacii si magazine cu profil naturist, magazine online si reteaua de magazine de prezentare si vanzare Secom®. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro. Mai multe informatii sunt disponibile si prin Telverde Secom®: 0800 873 266. Pentru alte informatii utile, concursuri si sfaturi pentru sanatate pagina de Facebook a companiei este de asemenea mereu disponibila.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

Produse recomandate


 • 30 tablete filmat...
  Pret obisnuit
  62,00 lei
 • Pret obisnuit
  76,00 lei
 • Pret obisnuit
  58,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare