25% reducere la orice produs de pediatrie din gama ChildLife!

Complicatii cardiovasculare ale diabetului zaharat

Complicatii cardiovasculare ale diabetului zaharat

Diabetul zaharat este cea mai freceventa afectiune endocrina si una dintre cel mai des intalnite boli cronice netransmisibile. Diabetul nu este doar o problema cu raspandire larga la nivel global si national, ci si printre cele mai temute afectiuni. Aceasta din cauza complicatiilor medicale pe care le risca pacientul si a schimbarilor importante pe care la are asupra stilului de viata obisnuit.

Cuprins

Numarul pacientilor cu diabet zaharat s-a dublat
Complicatiile cardiovasculare cauzeaza decesul in 50% din cazurile de diabet tip II
Protectie cardiovasculara cu arginina

Numarul pacientilor cu diabet zaharat s-a dublat

Comparand cifrele din ultimii aproximativ 30 de ani, se observa pe parcursul unui deceniu o crestere spectaculoasa a numarului global al persoanelor afectate de diabet zaharat. In 1980 se inregistrau 153 de milioane de pacienti cu diabet zaharat, iar in 2000 cifrele se ridicau la 171 de milioane. In 2011 insa Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta un total de 347 de milioane, de doua ori mai mult fata de datele inregistrate in urma cu doar aproximativ 10 ani.
Trendul de ascensiune rapida a incidentei cazurilor de diabet se mentine si la nivel national. In anul 2006 in Romania erau 400.000 de cazuri de diabet zaharat inregistrate. Sase ani mai tarziu numarul s-a dublat.

Complicatiile cardiovasculare cauzeaza decesul in 50% din cazurile de diabet tip II

Complicatiile cardiovasculare cu consecinte fatale apar in jumatate din cazurile de diabet de tip II, cea mai frecventa forma a acestei afectiuni. Disfunctiile de producere si utilizare a insulinei in diabetul zaharat cauzeaza probleme in utilizarea glucozei din sange. Cu ajutorul insulinei, celulele trebuie sa foloseasca glucoza pentru a asigura energia necesara organismului, si sa stocheze surplusul in muschi, ficat si tesutul adipos. Fara suficienta insulina aceste functii esueaza, iar nivelul de glucoza se pastreaza ridicat. Inregistrarea in mod constant a unor valori mari ale glucozei in sange provoaca mai departe probleme la nivelul vaselor de sange si al inimii, dar si al nervilor, rinichilor sau ochilor. Problemele cardiovasculare in diabet sunt accentuate de asemenea si de factorul obezitate, asociat adesea cu aceasta afectiune.

Pe langa un nivel foarte ridicat de glucoza in sange, in diabet are loc si cresterea periculoasa a nivelului de colesterol si lipide. De asemenea, din cauza rezistentei la insulina, este favorizata depunerea grasimilor pe peretii sangvini dar si la nivel hepatic. Problemele cardiovasculare se rasfrang si asupra rinichilor, o situatie des intalnita. Ateroscleroza la nivelul vaselor care alimenteaza rinichii inseamna o alimentare deficitara cu sange. Scaderea fluxului sangvin la nivel renal este interpretata eronat ca hipotensiune, motiv pentru care organismul este fortat sa creasca presiunea sangvina si sa intre in stare hipertensiva. De asemenea, pe termen lung probleme renale duc si la insuficienta renala.

O alta complicatie cardiovasculara este rigidizarea vaselor de sange din cauza aparitiei compusilor de glicare avansata, favorizata de un nivel ridicat de glucoza. Prezenta compusilor de glicare provoaca si inflamatii vasculare, cresterea stresului oxidativ, depunerea lipidelor si colesterolului pe peretii vaselor de sange si scaderea nivelului de oxid nitric, important pentru mentinerea elasticitatii si functionarii optime a vaselor sangvine.

Pe masura ce vasele de sange devin mai rigide si se ingusteaza, inima depune un efort mai mare pentru a pompa sangele. Efectele negative ale compusilor de glicare avansata se resimt si la nivelul vaselor miocardului, facand dificila oxigenarea inimii si provocand modificari structurale ale acesteia. Rezultatul final este insuficienta cardiaca.

Protectie cardiovasculara cu arginina

Produsul 100% natural L-Arginine 1000mg, 30 de tablete RapidSolv®, de la Secom® are rol de protector cardiovascular, hepatic si renal si contine 1000 de miligrame de arginina per tableta. L-Arginine 1000mg contribuie la cresterea sensibilitatii receptorilor insulinici si la stimularea secretiei de insulina la nivel pancreatic. Produsul contribuie si la formarea oxidului nitric, care dilata si relaxeaza vasele sangvine si le mentine elasticitatea. De aceea, L-Arginine 1000mg este benefic pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei periferice si oxigenarea muschiului cardiac. Un alt beneficiu consta in contributia sa la reducerea progresiei placii aterosclerotice, a oxidarii colesterolului LDL (colesterolul “rau”) si la reducerea agregarii plachetare.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Medicina Integrativa Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

Produse recomandate


  • 30 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    52,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare