25% reducere la orice produs de pediatrie din gama ChildLife!

Conjunctivita poate avea si cauze alergice

Conjunctivita poate avea si cauze alergice

De fiecare data cand vorbim despre conjunctivita ne gandim automat la inflamarea si roseata pleoapelor din cauza unei infectii provocate de un virus sau de o bacterie. Atentie insa, conjunctivita poate fi cauzata si de factori alergeni, situatie in care produsele alese pentru ameliorarea afectiunii trebuie sa mearga in aceasta directie.

Cuprins

Conjunctivita alergica versus conjunctivita virala
Cum se manifesta conjunctivita alergica
Copiii sunt mai predispusi la alergii

Conjunctivita alergica versus conjunctivita virala

Conjunctivita, ca termen general, denumeste o inflamatie a mucoasei ploapelor, adica a tesutului conjunctiv, zona rosie, umeda, situata in imediata apropiere a globului ocular. Tesutul conjunctiv are rolul de a mentine umed globul ocular si de a-l proteja de impuritati si alte elemente.

Conjunctivita poate sa apara in urma unei infectii la nivelul tesutului conjunctiv, provocata de un virus (adenovirus-36) sau de o bacterie (Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae ÅŸi Staphylococcus aureus). In acest caz, conjunctivita este contagioasa si poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contactul direct cu obiecte infectate. In schimb, conjunctivita alergica nu este transmisibila. Aceasta apare atunci cand sistemul imunitar raspunde exagerat la factori cu potential alergen care actioneaza la nivelul zonei ochilor.

Cum se manifesta conjunctivita alergica

Praful, veninul insectelor, poluarea si fardurile cosmetice sunt elemente care pot cauza conjunctivita alergica. In acest caz, apare o senzatie de mancarime la nivel local, ochii se pot inrosi, iar lacrimarea, desi abundenta, nu este cu puroi. Conjunctiva oculara incepe sa secrete lichid si, in unele cazuri, ploapele se umfla, fenomen numit si edem ocular.

De cele mai multe ori, o persoana care este afectata de conjunctivita alergica prezinta si alte forme de alergii. Printre acestea, se numara cel mai des rinitele alergice sau bronsitele alergice.

Copiii sunt mai predispusi la alergii

In comparatie cu adultii, copiii au o incidenta mai crescuta a aparitiei alergiilor, copiii pana in cinci ani fiind cei mai expusi acestui risc. De aceea, este important ca organismul lor sa fie pregatit sa faca fata actiunii alergenilor din faze timpurii. Aller-Care (gust de struguri) 118,50 ml de la Secom® ajuta la ameliorarea simptomelor in reactiile alergice si la echilibrarea imunitatii. Produsul are gust natural de struguri pentru a fi usor de administrat pentru copii. De asemenea, forma lichida favorizeaza absorbtia rapida a substantelor active. Aller-Care este eficient in ameliorarea starii din episoadele alergice de la nivel cutanat, ocular, oto-rino-laringologic, pulmonar si digestiv. De asemenea, contribuie la inhibarea productiei de histamina si la blocarea receptorilor histaminici, substanta care poate declansa actiunea iritanta in alergii. Aller-Care are rol si in echilibrarea sistemului imunitar, in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si in reducerea inflamatiei si a durerii.

Produse recomandate


  • 118 ml (gust de s...
    Pret obisnuit
    141,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare