-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Cea mai importanta regula pentru frumusetea tenului tau

Cea mai importanta regula pentru frumusetea tenului tau

Ai observat ca aspectul tenului tau este puternic influentat de fiecare anotimp prin care trece? Primavara este predispus la iritatii si alergii din cauza abundentei particulelor de alergeni din aer, vara are nevoie de protectie speciala impotriva razelor ultraviolete, toamna este sensibil din cauza fluctuatiilor de temperatura, a vantului si a precipitatiilor, in timp ce iarna trebuie sa faca fata temperaturilor scazute si riscului de deshidratare excesiva.

Indiferent de sezon exista insa cativa pasi in ingrijire care nu trebuie sa lipseasca, pentru ca o mare parte din sanatatea si frumusetea tenului tau depinde de acestia: mentinerea echilibrului in secretia de sebum si indepartarea impuritatilor si a celulelor devitalizate de la suprafata pielii. Rezolva toate aceste probleme cu o singura solutie, un produs pe baza de acid salicilic.

Cuprins

Nu incerca sa indepartezi complet sebumul
Curatarea corecta a tenului
Acid salicilic pentru eliminarea comedoamelor si suport antimicrobian

Nu incerca sa indepartezi complet sebumul

Multe dintre femei considera ca aparitia comedoamelor si a pustulelor este cauzata de deschiderea porilor, iar sebumul trebuie indepartat in totalitate. Deschiderea porilor si secretia de sebum este insa un fenomen natural si chiar benefic pentru sanatatea pielii. Prin deschiderea porilor, orificii care gazduiesc firul de par si glanda sebacee, se permite transportul sebumului secretat de glandele sebacee la suprafata pielii, pentru a forma o pelicula lipidica ce are rolul de a proteja si hidrata pielea. Pentru a avea aceste efecte, sebumul contine trigliceride, monoesteri de ceara, scualen, acizi grasi liberi, colesterol dar si celule devitalizate.

Problemele apar abia in situatia in care deschiderea porilor este mai mare, in principal din cauze genetice, sau atunci cand acestia se blocheaza cu diverse particule. Blocarea porilor este aproape inevitabila, mai ales in cazul tenului cu tendinte de ingrasare, iar cauzele pot fi atat externe cat si interne.

Secretia in exces a sebumului, determinata de hiperactivitatea glandelor sebacee, favorizeaza blocarea porilor si stocarea excesului de substanta chiar in interiorul acestora. La contactul cu bacteriile din exterior, zona se oxideaza, capatand un aspect neplacut, inchis la culoare, sau se poate infecta, situatie in care apar inflamatia si roseata. Hiperactivitatea glandelor sebacee poate fi la randul ei cauzata de un dezechilibru hormonal sau de indepartarea excesiva a sebumului si uscarea pielii prin tratamente cosmetice, prin curatarea agresiva a fetei cu substante nepotrivite sau cu materiale prea aspre. La blocarea porilor contribuie de asemenea impuritatile din mediu, particulele de praf si cele de machiaj care, daca nu sunt indepartate corespunzator, pot patrunde in aceste orificii.

Curatarea corecta a tenului

Curatarea corecta a tenului este o regula “de aur” pentru frumusete, iar secretul consta in mentinerea unei secretii echilibrate de sebum, indepartarea optima a particulelor de praf, de machiaj si in igienizarea corecta a zonei.

Cu cat pielea este mai curata si isi mentine proprietatile naturale de hidratare, cu atat riscul aparitiei comedoamelor si a pustulelor este mai mic, iar tesutul se regenereaza mai usor in urma unor eventuale episoade acneice. In perioada de adolescenta refacerea aspectului pielii este favorizata de rata mare de reinnoire a celulelor caracteristica varstei insa dupa 25 de ani acest proces intra pe un fagas descendent.

Curata tenul atat dimineata cat si seara. Pe parcursul zilei functiile pielii sunt axate pe protejarea organismului impotriva unor eventuale agresiuni externe. In timpul noptii atentia se directioneaza catre diviziunea celulelor pentru reconstruirea barierei de protectie si pe refacerea depozitelor de colagen si de elastina. De asemenea pielea primeste un flux abundent de sange puternic oxigenat.

Doar in zonele sensibile, precum fruntea, barbia sau spatele exista cateva mii de glande sebacee. Foloseste un produs care sa indeparteze delicat excesul de sebum si impuritatile, care sa nu impiedice secretia echilibrata a glandelor si care sa aiba proprietati antimicrobiene, pentru a asigura o igienizare corespunzatoare a zonei.

Acid salicilic pentru eliminarea comedoamelor si suport antimicrobian

Acidul salicilic curata, exfoliaza pielea si are proprietati antimicrobiene, fiind recomandat pentru curatarea si dezinfectarea zonelor problema. Salicylic Acid 2% Roll On, de la Secom® indeparteaza celulele epidermice devitalizate, impuritatile si excesul de sebum de la suprafata pielii, reechilibreaza flora cutanata, datorita efectului antimicrobian si creste penetrabilitatea cutanata si puterea de actiune a altor produse dermatocosmetice. Produsul reduce de asemenea blocarea porilor, favorizand eliminarea celulelor descuamate si drenarea comedoamelor. De asemenea, sustine regenerarea tisulara si optimizeaza tratamentele pentru corectarea pigmentarii pielii. Produsul are efect calmant, reduce inflamatia si pruritul si mentine functia de bariera a epidermei.

Salicylic Acid 2% Roll On are o formula complexa, pe baza de acid salicilic, uleiuri vegetale si fitoextracte. Uleiul esential de tea tree si lavanda asigura un suport dermatologic complet, camforul si uleiurile esentiale de menta ofera toleranta cutanata ridicata, iar adaosul de l-arginina, l-lizina si uleiului de limmanthes alba sustin procesele reparatorii.

Produsul este disponibil si sub forma de spray, pentru probleme dermatologice avansate, asigurand o aplicare facila pe zone mai extinse.

Pentru curatarea in profunzime a tenului si pentru sporirea efectelor acidului salicilic, aplica saptamanal si o masca detoxifianta pe baza de argila de bentonita. Bentonite Clay (Oily Skin) stimuleaza detoxifierea cutanta, indeparteaza excesul de sebum si celulele devitalizate. Produsul contribuie si la reechilibrarea florei cutanate, are efect astringent si reduce aspectul neplacut al porilor si al comedoamelor. Bentonite Clay (Oily Skin) contine bentonita de sodiu pura, extrasa din sursa naturala si are o capacitate de adsorbtie si absorbtie ridicata.

Salicylic Acid 2% face parte din gama de fito-dermatocosmetice Life-flo®, oferita exclusiv de Secom®, gama ce contine produse inovatoare, create pentru a respecta fiziologia fiecarui tip de ten si pentru a oferi o ingrijire completa, naturala.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare