Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Baile de soare, fumatul si consumul insuficient de fructe “rapesc” 10 ani din varsta tenului

Baile de soare, fumatul si consumul insuficient de fructe “rapesc” 10 ani din varsta tenului

Aspectul tenului este influentat de numerosi factori, de la alimentatie, activitati, pana la mediul in care o persoana traieste. Este de notorietate faptul ca un stil de viata in care individul este privat de somn ori de nutrientii potriviti afecteaza aspectul tenului. Un studiu international realizat recent a aratat insa si cat de mare este impactul.

Potrivit analizei, alegerile pe care o femeie le face privind stilul sau de viata au o pondere de 33% in ceea ce priveste efectele asupra aspectului tenului. Fumatul, expunerea prelungita la soare sau lipsa fructelor din alimentatie pot face ca tenul sa arate cu 10 ani mai imbatranit. Efectele acestor factori, a aratat studiul, au fost aceleasi indiferent de tipul de ten.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproximativ 600 de femei din China, Marea Britanie si Spania. Varstele acestora au fost cuprinse intre 45 si 75 de ani in Marea Britanie, 30 si 70 in Spania, 25 si 70 in China. Evaluarea a constat, in principal, in interviuri privind stilul de viata al subiectilor: daca sunt fumatori sau nu, cat de des se hidrateaza, daca au in alimentatia fructe si legume etc coroborate cu imaginile ale acestora.

Conform doctorului Andrew Mayes, care a condus aceasta cercetare, eforturile de intretinere a tenului, indiferent ca nu sunt de amploare, vor avea insa, in timp, un impact notabil asupra aspectului tanar al pielii.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    191,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    242,00 lei
  • cutie de carton c...
    Pret obisnuit
    353,00 lei
  • Pret obisnuit
    73,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare