📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Astragalus, "conducatorul galben" al sanatatii tale!

Astragalus, "conducatorul galben" al sanatatii tale!

Originar din Asia, Astragalus-ul este una dintre cele mai vechi plante medicinale utilizate in China. Este cunoscuta si sub numele de Huang Qi - conducatorul galben, datorita culorii galbene a radacinii si pentru ca este considerata una dintre cele mai importante plante in medicina traditionala chineza. Radacina de astragalus se usuca si apoi se utilizeaza in ceaiuri si tincturi, desi poate fi, de asemenea, taiata si vanduta in bucati sau sub forma de pulbere, ca supliment nutritiv. In unele tari astragalus-ul se adauga la supe sau miere. Acesta poate fi, de asemenea, combinat cu alte suplimente pe baza de plante, cum ar fi Ginseng, Lemn-dulce si Angelica, pentru a imbunatati proprietatile lor de ameliorare a simptomelor in diferite afectiuni.

Componenta medicinala a astragalusului este radacina, fiind recunoscuta pentru rezultatele deosebite in intarirea sistemului imunitar.
In medicina traditională chineza practicienii recomanda astragalus-ul ca tonic pentru splina, rinichi, plamani si sange. Activitatea farmacologica a acestui extract de radacina include, pe langa accesoriu imunitar, activitatea antivirala si antibacteriana, de protectie a ficatului, a sistmului digestiv si cardiovascular. Este, de asemenea, tonic general - creste energia Qi, energia vitala care sustine intregul organism si adaptogen - stimuleaza selectiv functiile organismului ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic si imunitar.

Astragalus este totodata descris ca fiind una dintre cele mai puternice plante medicinale care poate stimula actiunea interferonului in interiorul corpului uman. Interferonul este o proteina naturala care stimuleaza diviziunea si diferentierea celulara si poate activa sau suprima componentele specifice ale sistemului imunitar. Efectele combinate ale interferonului de crestere celulara si protectie a sistemului imunitar recomanda astragalus-ul ca unul dintre cele mai importante suplimente alimentare utilizate complementar in terapiile antitumorale. Poate de asemenea reduce efectele secundare ale chimio si radioterapiei, precum anemia, leucopenia, trombocitopenia, etc.

Astragalus-ul conţine o serie de componente bioactive care il fac atat de important in medicina chineza si il recomanda ca remediu utilizat pe scara larga pentru o gama foarte variata de afectiuni. Acesta include: astragalozide, polizaharide, aminoacizi, flavonoide, minerale.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare