📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Alzheimerul ar putea fi tratat cu ultrasunete

Alzheimerul ar putea fi tratat cu ultrasunete

Noi sperante in tratamentul bolii Alzheimer dupa ce o echipa de cercetatori australieni a observat ca ultrasunetele pot elimina placile de proteine responsabile de aparitia acestei boli, restabilindu-se astfel memoria.

Cercetatorii Queensland Brain Institute (QBI), din cadrul Universitatii Queensland din Australia au folosit ultrasunetele pentru a sparge placile de beta-amiloid, o peptida implicata in patogeneza bolii Alzheimer, la soareci. Timp de cateva saptamani, subiectii modificati genetic pentru a produce placi de amiloid, au fost tratati cu ultrasunete, observandu-se ca la 75% dintre acestia placile de amiloid au disparut, fara a se deteriora tesutul cerebral.

Tehnica se afla inca intr-un stadiu preliminar de dezvoltare, urmand ca testele sa continue si pe alti subiecti.
Maladia Alzheimer este o boala degenerativa progresiva a creierului ce apare in special la persoanele cu varsta inaintata. Afectiunea numita si boala uitarii se manifesta prin pierderea progresiva a memoriei, deteriorarea functiilor cognitive, pierderea capacitatilor intelectuale, tulburari de comportament si modificari la nivelul creierului.

Sursa: Science Translational Medicine

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare