Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Aerul de tara reduce riscul de astm, alergii si sindrom de colon iritabil

Aerul de tara reduce riscul de astm, alergii si sindrom de colon iritabil

Expunerea la microbii din mediul rural, microbi care nu se intalnesc in mod normal in zonele urbane, reduce riscul unei persoane de a suferi de astm, alergii sau sindrom de colon iritabil. Acest fapt poate explica de ce locuitorii aglomeratiilor urbane sunt mai sensibili in fata unor astfel de afectiuni.

Evadarea din mediul urban poate fi benefica nu doar din punct de vedere psihic, pentru relaxare, ci si din punct de vedere al sanatatii organismului. Potrivit unui studiu recent, accesul redus la spatii verzi inseamna si un contact redus cu microbi specifici, ceea ce poate cauza o inflamatie cronica din cauza unui disfunctii a sistemului imunitar.

In cazul unui sistem imunitar care functioneaza corect, inflamatiile generate de infectii dispar odata cu afectiunea. Insa atunci cand in sistemul imunitar exista o bresa, in organism continuta sa exista o inflamatie mai redusa permanenta. O astfel de inflamatie poate fi sursa unor probleme precum sindromul de colon irirtabil, astm, alergie sau chiar depresie. O alta ipoteza a cercetatorilor este igienizarea exagerata caracteristica persoanelor din orase. Prin atentia deosebita acordata sterilizarii mediului sunt eliminate si anumiti microbi care interactioneaza cu sistemul imunitar pentru reducerea inflamatiei.

Cercetatorii, apartinand echipelor din University College London si University of Arizona, considera ca acesti microbi ajuta organismul sa nu aiba o reactie inflamatorie decat atunci cand este necesar. Insa mare parte dintre acestia nu se mai regasesc in tarile puternic dezvoltate.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    197,00 lei
  • 118 ml (gust de s...
    Pret obisnuit
    136,00 lei
  • 30 tablete filmat...
    Pret obisnuit
    60,00 lei
  • flacon HDPE cu 10...
    Pret obisnuit
    138,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare