📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Afectiuni inflamatorii intestinale: boala Crohn si colita ulcerativa

Afectiuni inflamatorii intestinale: boala Crohn si colita ulcerativa

Afectiunile inflamatorii intestinale sunt un grup de tulburari gastroinestinale cronice care cauzeaza inflamatia si ulceratia tractului digestiv si, implicit, episoade severe de scaune cu sange si dureri abdominale. Boala Crohn si colita ulcerativa sunt cele mai frecvente dintre acestea. Cele doua afectiuni au o baza patologica comuna, dar si particularitati care le individualizeaza.

Cuprins

Simptome similare si particulare
Localizare diferentiata
5 ingrediente naturale impotriva inflamatiilor

Simptome similare si particulare

Durerile abdominale si scaunele dese sunt puncte comune in boala Crohn si colita ulcerativa, insa au anumite caracteristici care le diferentiaza. De exemplu, in cazul primei afectiuni, durerile abdominale sunt initial de durata mai scurta si atat in intensitate cat si in durata pana ce devin o stare permanenta. Iar in situatia colitei ulceroase o persoana poate avea pana la 20 de scaune pe zi, perturband inclusiv perioada de odihna din timpul noptii. De asemenea, acestea sunt deseori insotite de sangerare.

Atat boala Crohn cat si colita ulcerativa sunt indicate de simptome precum starile febrile, oboseala, durerile articulare si pierderea in greutate. Inflamatiile la nivelul mai multor organe sunt un alt semn al celor doua afectiuni. Extern, inflamatiile sunt la nivelul pielii si al ochilor, iar intern ating articulatiile, ficatul si caile biliare. Consecintele sunt aparitia osteoporozei si a calculilor renali sau biliari.

Localizare diferentiata

Atat boala Crohn cat si colita ulcerativa afecteaza tractul digestiv, insa doar prima se poate localiza pe toata lungimea acestuia, de la cavitatea bucala pana la rect. Cu toate acestea, cel mai des este intalnita in zona intestinului subtire sau a colonului. Spre deosebire de boala Crohn, colita ulcerativa este limitata doar la nivelul intestinului gros (colon).

Gradul de penetrare al leziunilor este de asemenea un diferentiator al celor doua afectiuni. In cazul colitei ulcerative leziunile apar doar la nivelul stratului intern al intestinului, in mucoasa. In boala Crohn acestea patrund in profunzimea peretelui intestinal si se pot accentua provocand chiar distrugerea sau perforarea sa.

O alta deosebire este modalitatea in care leziunile sunt raspandite. Colita ulcerativa porneste din regiunea terminala a intestinului gros si se extinde treptat catre zonele superioare, afectand intreaga suprafata. In boala Crohn ramificatia este selectiva, existand si regiuni sanatoase intercalate cu cele bolnave.

5 ingrediente naturale impotriva inflamatiilor

MSM 750mg, de la Secom®, contine 5 ingrediente naturale cu actiune antiinflamatoare si de refacere a tesuturilor: MSM si extracte din Gheara diavolului, Curcumin, Boswellia si Gheara Matei. Acesta are o concentratie de 750 de miligrame per capsula de OptiMSM®, ingredient patentat de firma Bergstrom Nutrition, lider mondial in productia de MSM. Produsul contribuie la mentinerea stabilitatii si integritatii tesutului conjunctiv, protejand mucoasa gastrointestinala si a vezicii urinare, cartilajele, tendoanele, ligamentele, oasele, pielea, parul si unghiile. De asemenea MSM 750mg este benefic pentru reducerea inflamatiilor si durerilor osteoarticulare. Un flacon de MSM 750mg ajunge pana la 45 de zile de administrare.

MSM 750mg este doar unul dintre cele peste 200 de produse 100% naturale din portofoliul Secom®. Acestea sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, in magazine online, precum si in lantul de magazine de prezentare si vanzare Secom®. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro sau prin Telverde Secom®: 0800 873 266. Pentru alte informatii utile, concursuri si sfaturi pentru sanatate pagina de Facebook a companiei este de asemenea mereu disponibila.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!

Produse recomandate


  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    69,00 lei
  • 60 tablete ActivTab™
    Pret obisnuit
    146,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare