📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Vitamina B2

Date generale

Vitamina B2 sau riboflavina este una dintre cele opt vitamine apartinand complexului B. Toate contribuie la transformarea carbohidratilor in glucoza, folosita ulterior de catre organism ca energie. Toate vitaminele din grupul B sunt hidrosolubile. Astfel, organismul nu este capabil sa le stocheze, pentru a le folosi mai tarziu.

Directii de recomandare

Metabolismul energetic: riboflavina contribuie la metabolismul carbohidratilor, lipidelor si proteinelor si la transformarea acestora in energie, folosita de organism in indeplinirea functiilor de baza.

Antioxidant: riboflavina functioneaza ca un antioxidant, contribuie la protectia organismului impotriva particulelor daunatoare cunoscute sub numele de radicali liberi. Acestia afecteaza celulele si ADN-ul si grabesc procesul de imbatranire, dar si aparitia unor afectiuni cardiace sau tumorale.

Migrena: studiile au evidentiat ca administrarea de vitamina B2 pacientilor cu migrena a dus la reducerea duratei atacurilor migrenoase, dar si a frecventei la jumatate a acestora.

Cataracta: alaturi de alti nutrienti, contribuie la mentinerea unei functii vizuale normale. Cercetarile au sugerat ca asocierea sa cu niacina (vitamina B3) are rol in preventia cazurilor de cataracta si a deteriorarii functiei vizuale.

Alte actiuni: catalizator al reactiilor de transformare a vitaminei B6 si a acidului folic in produsi utilizati de organism.

Preparate farmaceutice

Vitamina B2 se gaseste, in general, in produse cu multivitamine sau vitamine din complexul B, dar si singura, sub forma de comprimare, in diferite concentratii.

Interactiuni si alte reactii adverse

In mod normal, vitamina B2 este considerata sigura, organismul fiind capabil sa elimine un exces de riboflavina. Insa, din cauza riscului de interactiune cu alte medicamente, nu se recomanda administrarea sa decat la recomandarea specialistului.

Medicatia ce poate interfera cu riboflavina este reprezentata de: anticolinergice, tetracicline, antidepresive triciclice, antipsihotice, diuretice tiazidice, anticonvulsivante, antitumorale. Riboflavina poate influenta actiunea acestora sau poate suferi scaderi de concentratie in urma administrarii concomitente cu clasele de medicamente prezentate mai sus.

Referinte:

Vitamin B2 (Riboflavin), http://www.umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-b2-riboflavin
Vitamin B2: Why do we need it and where can we get it?, https://www.medicalnewstoday.com/articles/219561.php

Produse ce contin Vitamina B2

 • Pret obisnuit
  76,00 lei
 • 30 tablete ActivT...
  Pret obisnuit
  90,00 lei
 • 30 tablete cu eli...
  Pret obisnuit
  57,00 lei